Εκτέλεση
Προετοιμασία
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε μικρά καρέ.
Τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τη ζάχαρη και την κανέλα.
Ανακατεύουμε με κουτάλι και τα αφήνουμε στην άκρη.
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ταψάκι 24×30 εκατοστά.
Για το μίγμα
Βάζουμε το ξύδι μέσα στο γάλα και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά να γίνει παχύρρευστο.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη βανίλια και τα ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το γάλα και τα χτυπημένα αυγά.
Με σύρμα αναμειγνύουμε τα υλικά να ενωθούν.
Προσθέτουμε το λιωμένο κρύο βούτυρο και τα μήλα.
Ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα το μίγμα και αφήνουμε στην άκρη .
Σε άλλο μπολ βάζουμε τη μαύρη ζάχαρη, την κανέλα και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε με κουτάλι.
Αδειάζουμε στο έτοιμο ταψί το μίγμα και κουταλιά κουτάλια αφήνουμε το μίγμα βούτυρο – ζάχαρη – κανέλα.
Με ένα σουβλί ή οδοντογλυφίδα μπλέκουμε τα δυο μίγματα σχηματίζοντας 8άρια.
Ψήσιμο
Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 160°C. Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου.
Ψήνουμε στην μεσαία σχάρα του φούρνου για περίπου 45 λεπτά μέχρι να βγαίνει καθαρή από ζύμη η λάμα από το μαχαίρι.
Για την κρέμα
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη άχνη με το γάλα και το τυρί κρέμα.
Περιχύνουμε την κρέμα στο ζεστό γλυκό. Αφήνουμε να ποτίσει για 10 λεπτά και σερβίρουμε.