Υλικά
Εξοπλισμός
Ταψί
Υλικά
Video
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC στον αέρα.
- Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα.
- Τοποθετούμε πυρίμαχο σκεύος ή μαντέμι ή γάστρα στο φούρνο μέχρι να πυρώσει και να κάψει καλά.
- Ιδανικό μέγεθος, στρογγυλό διαμέτρου 30 εκατοστών.
- Αν δεν έχεις τέτοιο σκεύος απλά βάλε ένα ταψί 25×35 στο φούρνο να κάψει καλά.
- Το μίγμα
- Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά, το αλεύρι, το νερό, το γιαούρτι και το ελαιόλαδο.
- Ανακατεύουμε με κουτάλι να γίνει παχύς χυλός.
- Προσθέτουμε την φέτα σε τρίμματα και ανακατεύουμε.
- Τρίβουμε λίγο πιπέρι και προσθέτουμε τον μισό γλυκάνισο.
- Κόβουμε μεγάλο κομμάτι από ένα αντικολλητικό χαρτί, το τσαλακώνουμε και το βρέχουμε.
- Τινάζουμε να ανοίξει το χαρτί.
- Με προσοχή βγάζουμε την πυρωμένη γάστρα από το φούρνο και στρώνουμε μέσα το αντικολλητικό χαρτί.
- Περιχύνουμε το χαρτί με 1/4 φλ. ελαιόλαδο.
- Πασπαλίζουμε με το μισό σουσάμι.
- Αδειάζουμε μέσα το μίγμα.
- Ισιώνουμε την επιφάνεια με το κουτάλι.
- Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο την επιφάνεια της.
- Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο σουσάμι και τον υπόλοιπο γλυκάνισο.
- Ψήσιμο – χρόνος
- Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου, για περίπου 45 λεπτά, ώσπου να ροδίσει καλά και να κάνει κρούστα.
- Το τελευταίο πεντάλεπτο ψήνουμε στην κάτω αντίσταση για πιο τραγανό αποτέλεσμα.
- Πρέπει να είναι λεπτή για να γίνει τραγανή.

