Παριανή τυρόπιτα χωρίς φύλλο

Παριανή τυρόπιτα χωρίς φύλλο με γιαούρτι, γάλα, φαρινα και σουσάμι από την Αργυρώ.

12

5 λεπτά

45 λεπτά

τυροπιτα χωρισ φυλλο με γιαουρτι και σουσαμι παριανη τυροπιτα τυροπιτα χωρισ φυλλο και αυγα τυροπιτα χωρισ φυλλο με γαλα τυροπιτα σε φορμα

Υλικά

Εξοπλισμός

Ταψί

Υλικά

Video

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC στον αέρα.
  2. Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα.
  3. Τοποθετούμε πυρίμαχο σκεύος ή μαντέμι ή γάστρα στο φούρνο μέχρι να πυρώσει και να κάψει καλά.
  4. Ιδανικό μέγεθος, στρογγυλό διαμέτρου 30 εκατοστών.
  5. Αν δεν έχεις τέτοιο σκεύος απλά βάλε ένα ταψί 25×35 στο φούρνο να κάψει καλά.
  6. Το μίγμα
  7. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά, το αλεύρι, το νερό, το γιαούρτι και το ελαιόλαδο.
  8. Ανακατεύουμε με κουτάλι να γίνει παχύς χυλός.
  9. Προσθέτουμε την φέτα σε τρίμματα και ανακατεύουμε.
  10. Τρίβουμε λίγο πιπέρι και προσθέτουμε τον μισό γλυκάνισο.
  11. Κόβουμε μεγάλο κομμάτι από ένα αντικολλητικό χαρτί, το τσαλακώνουμε και το βρέχουμε.
  12. Τινάζουμε να ανοίξει το χαρτί.
  13. Με προσοχή βγάζουμε την πυρωμένη γάστρα από το φούρνο και στρώνουμε μέσα το αντικολλητικό χαρτί.
  14. Περιχύνουμε το χαρτί με 1/4 φλ. ελαιόλαδο.
  15. Πασπαλίζουμε με το μισό σουσάμι.
  16. Αδειάζουμε μέσα το μίγμα.
  17. Ισιώνουμε την επιφάνεια με το κουτάλι.
  18. Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο την επιφάνεια της.
  19. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο σουσάμι και τον υπόλοιπο γλυκάνισο.
  20. Ψήσιμο – χρόνος
  21. Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου, για περίπου 45 λεπτά, ώσπου να ροδίσει καλά και να κάνει κρούστα.
  22. Το τελευταίο πεντάλεπτο ψήνουμε στην κάτω αντίσταση για πιο τραγανό αποτέλεσμα.
  23. Πρέπει να είναι λεπτή για να γίνει τραγανή.
Απόρρητο