Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
ΓΙΑ ΓΡΗΓΟΡΟ ΚΟΥΛΙ ΦΡΑΟΥΛΑΣ
Εξοπλισμός
Τηγάνι
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
ΓΙΑ ΓΡΗΓΟΡΟ ΚΟΥΛΙ ΦΡΑΟΥΛΑΣ
Εκτέλεση
- Βάζουμε στο μπλέντερ το αλεύρι, το γάλα, τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη βανίλια και τα χτυπάμε για 1 λεπτό να ενωθούν.
- Με μια σπάτουλα τα ανακατεύουμε και παίρνουμε τυχόν αλεύρι που έχει κολλήσει στα τοιχώματα του μπλέντερ.
- Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί το λιγότερο για 25 λεπτά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ºC βαθμούς στον αέρα.
- Θα ψήσουμε στην μεσαία σχάρα του φούρνου.
- Βάζουμε ένα άδειο, βαρύ τηγάνι 20 εκ. μέσα στον φούρνο στη μεσαία σχάρα μέχρι να κάψει καλά για περίπου 7 λεπτά.
- Μόλις κάψει το τηγάνι, μετά από λίγα λεπτά, με προσοχή και με γάντια φούρνου, το βγάζουμε στον πάγκο.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και με γάντια πιάνοντας από την λαβή ανακινούμε το τηγάνι να λιώσει το βούτυρο και να καλύψει τη βάση και τα πλαϊνά του τηγανιού.
- Ρίχνουμε το μείγμα στο καυτό βουτυρωμένο τηγάνι φροντίζοντας να καλυφθεί η βάση του τηγανιού μας.
- Αμέσως μεταφέρουμε το καυτό τηγάνι στην μεσαία σχάρα του φούρνου και ψήνουμε το μίγμα μας χωρίς να ανοιγοκλείνουμε το φούρνο.
- Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να βγει έξω από τα τοιχώματα του τηγανιού και να αφρατέψει.
- Μόλις βγει από τον φούρνο θα χάσει λίγο τον όγκο του, αλλά η μυρωδιά του θα σας έχει ήδη τρελάνει.
- Σερβίρουμε με προσοχή το καυτό τηγάνι με το λαχταριστό ζεστό pancake.
- Γαρνίρουμε το Dutch Baby με φρέσκα φρούτα και κουλί φράουλας ή σιρόπι σφενδάμου και αχνίζουμε με λίγη άχνη.
ΚΟΥΛΙ ΦΡΑΟΥΛΑΣ
- Χρειαζόμαστε ολόφρεσκες, αρωματικές φράουλες η κόκκινα φρούτα.
- Τις πλένουμε, αφαιρούμε το κοτσάνι, τις κόβουμε στη μέση και τις βάζουμε στο μπλέντερ.
- Προσθέτουμε την ζάχαρη και πολτοποιούμε τις φράουλες για 2 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα να λιώσουν τελείως.
- Αν θέλετε περισσότερη γλύκα μπορείτε να προσθέσετε ζάχαρη.
- Αφού πολτοποιήσουμε πλήρως το κουλί φράουλα το σουρώνουμε σε λεπτό σουρωτήρι.
- Το φρέσκο κουλί φράουλας σερβίρεται αμέσως δροσερό σε γλυκά, παγωτά, pancakes, κρέπες κλπ.
- Διατηρείτε για 1 ημέρα στο ψυγείο.
- Αν θέλετε κουλί που να διατηρείτε περισσότερο πρέπει να βράσετε τα υλικά για 6 με 7 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Tips
- Βάλτε όλα τα υλικά στο μπλέντερ για να ομογενοποιηθούν πλήρως και να μην υπάρχουν κόμποι στο ρευστό μείγμα για τα αφράτα pancakes.
- Ξεκουράστε το μείγμα για 25 λεπτά το λιγότερο. Έτσι το αλεύρι θα έχει όλο τον χρόνο να απορροφήσει σωστά τα υγρά του μίγματος και να γίνει το dutch baby αφράτο.
- Επίσης αν ξεκουράσατε το μίγμα θα χαθεί τελείως η γεύση του αλευριού.
- Χρησιμοποιώντας ένα καυτό τηγάνι βοηθάμε να φουσκώσουν πολύ γρήγορα και να αφρατέψουν.
- Όταν το βγάλεις από τον φούρνο πέφτει ο όγκος του και σχηματίζει θήκη για γέμισμα, τα πλαϊνά είναι κριτσανιστά σαν τραγανή κρέπα και η καρδιά του θυμίζει pancakes.