Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΡΟΔΑΚΙΝΑ ΨΗΤΑ
Εξοπλισμός
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΡΟΔΑΚΙΝΑ ΨΗΤΑ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Διάλεξέ ώριμα και σφιχτά φρούτα. Μην αφαιρέσετε την φλούδα τους.
- Πλένουμε, στεγνώνουμε τα φρέσκα ροδάκινα, και τα κόβουμε σε τέταρτα.
- Ζεσταίνουμε το σχαροτήγανο σε δυνατή φωτιά να κάψει.
- Αλατίζουμε ελαφρά και τρίβουμε λίγο πιπέρι, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε σε καυτό σχαροτήγανο. Για λίγα λεπτά μέχρι να κάνουν χαρακιές στην σάρκα τους.
- Βάζουμε τα ψητά ροδάκινα στο μπολ με τη σαλάτα.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το μέλι και το βαλσαμικό ξίδι, τον ανθό αλατιού, την κρέμα βαλσαμικού σύκο, ανακατεύουμε και περιχύνουμε τα ροδάκινα.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν για λίγο.
- Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και χωρίς λιπαρή ουσία βάζουμε μέσα τους ξηρούς καρπούς, τα φουντούκια, τον κολοκυθόσπορο και τα καρύδια να ζεσταθούν για λίγα λεπτά.
- Τα αφήνουμε στην άκρη.
- Βάζουμε τη ρόκα σε μια ανοιχτή πιατέλα και έπειτα βάζουμε το μπλε τυρί στη σαλάτα.
- Τοποθετούμε τα ψητά ροδάκινα ολόγυρα στην σαλάτα και γαρνίρουμε με λίγη κρέμα βαλσαμικού.
- Τα ροδάκινα ταιριάζουν υπέροχα τόσο με σαλάτα όσο και με το μπλε τυρί, γι’ αυτό μη διστάσετε να τα συνδυάσετε!
- Αλλιώς, μπορείτε να συνοδεύσετε τη σαλάτα σας με όποιο τυρί αγαπάτε για όλο το χρόνο!
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ