Μπακαλιάρος στο φούρνο

Μπακαλιάρος στο φούρνο λεμονάτος με πατάτες και λαχανικά. Εύκολο και υγιεινό φαγητό πλούσιο σε πρωτεΐνη και ω-3 λιπαρά. Έτοιμο με μόλις 10’ προετοιμασία — ιδανικό για όλη την οικογένεια!

Εύκολη
1:00

4 μερίδες

10 λεπτά

50 λεπτά

μπακαλιαροσ στο φουρνο

Υλικά

Εξοπλισμός

Ταψί

Ταψί

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε τα λαχανικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής και τα βάζουμε σε μακρόστενο ταψάκι, εκτός από τις φέτες ντομάτας.
  2. Τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
  3. Προσθέτουμε το θυμάρι ή τη ρίγανη και τα ανακατεύουμε να καρυκευτούν.
  4. Σκεπάζουμε το ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε τα λαχανικά σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 30 λεπτά.
  5. Αφαιρούμε το αντικολλητικό χαρτί και το αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε για 10 λεπτά ακόμα, να ροδίσουν ελαφρά.
  6. Στη συνέχεια, αραδιάζουμε τα φιλέτα ψαριού πάνω στα ψημένα λαχανικά.
  7. Κόβουμε στη μέση τις λεπτές φέτες ντομάτας και τις ακουμπάμε πάνω στο ψάρι.
  8. Παίρνουμε λίγο ζουμάκι από το ταψί και περιχύνουμε το ψάρι.
  9. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά ακόμα αν τα φιλέτα είναι λεπτά. Αν είναι πιο χοντρά, παρατείνουμε το χρόνο ψησίματος λίγα λεπτά επιπλέον.
Απόρρητο