Υλικά
ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ
Εξοπλισμός
Τηγάνι
Υλικά
ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΑ ΜΗΛΑ
- Σε ένα τηγάνι 25 εκ. βάζουμε το βούτυρο, το μέλι και τα μήλα κομμένα σε καρέ.
- Προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Μέχρι να γίνουν τα μήλα, ετοιμάζουμε το μίγμα μας για την πίτα.
ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΓΜΑ
- Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και το αλάτι με ένα σύρμα.
- Προσθέτουμε το γάλα με το λιωμένο βούτυρο κι ανακατεύουμε.
- Με ένα κόσκινο, κοσκινίζουμε το αλεύρι και το baking powder και τα προσθέτουμε στο μίγμα μας με τα αυγά.
- Συνεχίζοντας το ανακάτεμα και ρίχνουμε το μίγμα μέσα στο τηγάνι πάνω από τα μήλα.
ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ
- Σκεπάζουμε με ένα καπάκι το τηγάνι και χαμηλώνουμε τη φωτιά για 10 λεπτά.
- Αναποδογυρίζουμε (μπορείτε και με ένα πιάτο, αν σας βοηθάει).
- Αφήνουμε 5 λεπτά και η μηλόπιτα είναι έτοιμη.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
- Πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη και κανέλα κι έχουμε μια τέλεια μυρωδάτη μηλόπιτα με καραμελωμένα μήλα.
- Είναι πραγματικά μοναδική αυτή η μηλόπιτα με καραμελωμένα μήλα ! Μοναδική για την ευκολία της, τη γεύση της και τα αρώματά της.
- Ευχαριστούμε την Ελπίδα Χαραλαμπίδου για υπεροχή και νόστιμη συνταγή!