Υλικά
Εξοπλισμός
Μίξερ με κάδο
Ταψί
Υλικά
Εκτέλεση
- Στο κάδο του μίξερ βάζουμε τα ασπράδια μαζί με το αλάτι και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αρχίσει το μίγμα να κάνει κορυφές.
- Προσθέτουμε την κρυσταλλική ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να έχουμε μια γυαλιστερή και σφιχτή μαρέγκα.
- Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ την άχνη ζάχαρη με τους κρόκους σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνουν σαν μια ωραία υπόλευκη, ανοιχτόχρωμη κρέμα.
- Προσθέτουμε την υγρή βανίλια και μια μεγάλη κουταλιά από την χτυπημένη μαρέγκα.
- Ανακατεύουμε με το μίξερ να ενσωματωθεί.
- Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρέγκα.
- Ανακατεύουμε κυκλικά και κάνοντας κοφτές κινήσεις έτσι ώστε να ενσωματώθεί όλη η μαρέγκα.
- Τέλος κοσκινίζουμε το αλεύρι πάνω από το μίγμα και κάνοντας απαλές κυκλικές κινήσεις ενσωματώνουμε πλήρως το αλεύρι.
- Βάζουμε το μίγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής.
- Σε ένα ταψί βάζουμε λαδόκολλα και κόβουμε με την σακούλα ζαχαροπλαστικής μακρόστενα σαβαγιάρ.
- Πασπαλίζουμε με λίγη κρυσταλλική ζάχαρη την επιφάνεια τους.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 120º C στον αέρα στην μεσαία σχάρα για 30 λεπτά περίπου.
ΜΥΣΤΙΚΟ
- Για να μην μυρίζουν αυγό τα σαβαγιάρ, ψήστε τα για πολύ ώρα σε χαμηλή θερμοκρασία.
- Εάν αφήσετε 1 ώρα το ταψί στο πάγκο πριν το βάλετε στον φούρνο, τα σαβαγιάρ θα κάνουν μια πιο κρακελέ επιφάνεια και γίνονται ακόμη πιο τραγανά.
- Ωστόσο εάν θέλετε να κάνετε τιραμισού πρέπει να τα αφήσετε στον φούρνο στους 50º C για 50 λεπτά περίπου μέχρι να στεγνώσoυν εντελώς.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ