Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΥΡΣΙ ΚΡΕΜΜΥΔΙ
ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΥΡΣΙ ΚΡΕΜΜΥΔΙ
ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ
Εκτέλεση
ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΤΟΥΡΣΙ
- Για το γλυκόξινο τουρσί κρεμμύδι χρειαζόμαστε κόκκινα ξερά κρεμμύδια, αλάτι, ζάχαρη, ξύδι και νερό.
- Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ζάχαρη της επιλογής σας και οποιοδήποτε ξύδι προτιμάτε.
- Η συνταγή κρεμμύδι τουρσί είναι απλή και γίνεται με 4 υλικά. Σε 30’ μόνο λεπτά είναι έτοιμο και κατακόκκινο για εντυπωσιακό σερβίρισμα. Η γλυκόξινη γεύση του συνοδεύει σχεδόν όλα τα φαγητά.
ΠΙΚΛΕΣ ΚΡΕΜΜΥΔΙΟΥ
- Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες ή σε δαχτυλίδια.
- Τα τοποθετούμε μέσα σε ένα καθαρό μικρό γυάλινο αποστειρωμένο βάζο με καπάκι.
- Προσθέτουμε μέσα το αλάτι, τη ζάχαρη, το ξίδι και καλύπτουμε τα υλικά με ζεστό νερό.
- Τα υγρά υλικά πρέπει να σκεπάζουν τις πίκλες κρεμμυδιού.
- Προαιρετικά, αν θέλετε να δώσετε extra αρώματα στο κρεμμύδι τουρσί, μπορείτε να προσθέσετε μέσα στο βάζο κόκκους πιπέρι ή σιναπόσπορο και λίγο άνηθο.
- Σφραγίζουμε με καπάκι το βάζο.
- Ανακινούμε τα υλικά να ενωθούν.
- Αφήνουμε να σταθεί για 30’ και να κρυώσει σιγά σιγά το τουρσί.
- Μέσα σε 30’ οι πίκλες κρεμμυδιού θα γίνουν κατακόκκινες, θα γίνουν γλυκές και η γλυκόξινη γεύση τους χωρίς την αψάδα του κρεμμυδιού τις κάνουν ιδανικές για γαρνίρισμα.
- Βάλε πίκλες κρεμμυδιού μέσα σε σαλάτες ή πατατοσαλάτα, μέσα σε sandwich, ή μπορείς να γαρνίρεις κρέας, ψάρι και πουλερικά.
- Συνόδευσε με το κρεμμύδι τουρσί φακές, φάβα ή ρεβύθια και απογείωσε την γεύση της συνταγής.
- Ταιριάζουν πολύ με γαύρο μαρινάτο σαν μεζές ή με σαρδέλες ψητές.
ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΕΥΚΟΛΟ ΤΟΥΡΣΙ
- Επιλέξτε κόκκινα ξερά κρεμμύδια.
- Προτιμήστε κόκκινο ξύδι από κόκκινα σταφύλια.
- Αρωματίσατε το τουρσί με βότανα, μπαχαρικά, καυτερή πιπεριά ή μπούκοβο και ολόκληρη σκελίδα σκόρδου.
- Διατηρήστε το κρεμμύδι τουρσί στην συντήρηση του ψυγείου για αρκετές ημέρες αρκεί να είναι όλα τα υλικά σκεπασμένα με το υγρό του βάζου.
Tips
- Το κόκκινο ξύδι από κόκκινα σταφύλια είναι ιδανικό και βοηθάει στο κατακόκκινο χρώμα της πίκλας κρεμμύδι.