Το κρεμμύδι τουρσί γίνεται σε 5’ με 3 υλικά. Σε 30’ ακριβώς είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Το κρεμμύδι με το μαρινάρισμα στο ξύδι χάνει την έντονη αψάδα και...

Το κρεμμύδι τουρσί γίνεται σε 5’ με 3 υλικά. Σε 30’ ακριβώς είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Το κρεμμύδι με το μαρινάρισμα στο ξύδι χάνει την έντονη αψάδα και γεύση του. Μετατρέπεται σε γλυκόξινη πίκλα κρεμμύδι που απογειώνει σαλάτες, όσπρια, sandwich και όλα τα φαγητά.

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • αναμονή 30 λεπτά
149

Υλικά

  • Μερίδες 1 βάζο (250γραμ.)

Για το τουρσί κρεμμύδι

  • 2 μέτρια κόκκινα ξερά κρεμμύδια
  • 50 ml ξύδι από κόκκινα σταφύλια
  • 1 κ.σ. κοφτή αλάτι
  • 1 κ.σ. κοφτή ζάχαρη επιλογής σου

Προαιρετικά

  • Λίγους κόκκους πιπέρι
  • Λίγους κόκκους σιναπόσπορου
  • Λίγα κλωνάρια άνηθου
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Κρεμμύδι τουρσί

    Για το γλυκόξινο τουρσί κρεμμύδι χρειαζόμαστε κόκκινα ξερά κρεμμύδια, αλάτι, ζάχαρη, ξύδι και νερό.

    Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ζάχαρη της επιλογής σας και οποιοδήποτε ξύδι προτιμάτε.

    Το κόκκινο ξύδι από κόκκινα σταφύλια είναι ιδανικό και βοηθάει στο κατακόκκινο χρώμα της πίκλας κρεμμύδι.

    Η συνταγή κρεμμύδι τουρσί είναι απλή και γίνεται με 4 υλικά. Σε 30’ μόνο λεπτά είναι έτοιμο και κατακόκκινο για εντυπωσιακό σερβίρισμα. Η γλυκόξινη γεύση του συνοδεύει σχεδόν όλα τα φαγητά.

    Πίκλες κρεμμυδιού

    Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες ή σε δαχτυλίδια.

    Τα τοποθετούμε μέσα σε ένα καθαρό μικρό γυάλινο αποστειρωμένο βάζο με καπάκι.

    Προσθέτουμε μέσα το αλάτι, τη ζάχαρη, το ξίδι και καλύπτουμε τα υλικά με ζεστό νερό.

    Τα υγρά υλικά πρέπει να σκεπάζουν τις πίκλες κρεμμυδιού.

    Προαιρετικά, αν θέλετε να δώσετε extra αρώματα στο κρεμμύδι τουρσί, μπορείτε να προσθέσετε μέσα στο βάζο κόκκους πιπέρι ή σιναπόσπορο και λίγο άνηθο.

    Σφραγίζουμε με καπάκι το βάζο.

    Ανακινούμε τα υλικά να ενωθούν.

    Αφήνουμε να σταθεί για 30’ και να κρυώσει σιγά σιγά το τουρσί.

    Μέσα σε 30’ οι πίκλες κρεμμυδιού θα γίνουν κατακόκκινες, θα γίνουν γλυκές και η γλυκόξινη γεύση τους χωρίς την αψάδα του κρεμμυδιού τις κάνουν ιδανικές για γαρνίρισμα.

    Βάλε πίκλες κρεμμυδιού μέσα σε σαλάτες ή πατατοσαλάτα, μέσα σε sandwich, ή μπορείς να γαρνίρεις κρέας, ψάρι και πουλερικά.

    Συνόδευσε με το κρεμμύδι τουρσί φακές, φάβα ή ρεβύθια και απογείωσε την γεύση της συνταγής.

    Ταιριάζουν πολύ με γαύρο μαρινάτο σαν μεζές ή με σαρδέλες ψητές.

    Διαφήμιση

    Μυστικά για εύκολο τουρσί

    Επιλέξτε κόκκινα ξερά κρεμμύδια.

    Προτιμήστε κόκκινο ξύδι από κόκκινα σταφύλια.

    Αρωματίσατε το τουρσί με βότανα, μπαχαρικά, καυτερή πιπεριά ή μπούκοβο και ολόκληρη σκελίδα σκόρδου.

    Διατηρήστε το κρεμμύδι τουρσί στην συντήρηση του ψυγείου για αρκετές ημέρες αρκεί να είναι όλα τα υλικά σκεπασμένα με το υγρό του βάζου.

    Τι άλλο τουρσί θα φτιάξεις;

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται