Σολομός ψητός στο τηγάνι με μαριναρισμένα λαχανικά

2

5 λεπτά

5 λεπτά

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΛΟΜΟ

ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Εξοπλισμός

Τηγάνι

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΛΟΜΟ

ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Εκτέλεση

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

  1. Αφήνουμε τον σολομό να ξεπαγώσει στην συντήρηση του ψυγείου.
  2. Ταμπονάρουμε με απορροφητικό χαρτί τα φιλέτα σολομού να στεγνώσουν τελείως.
  3. Ραντίζουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και προσθέτουμε λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι.
  4. Προσθέτουμε λίγο ξύσμα λάιμ.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΨΗΤΟ ΣΟΛΟΜΟ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ

  1. Ζεσταίνουμε αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει.
  2. Βάζουμε τα φιλέτα σολομού και ψήνουμε για 2 ½ λεπτά μέχρι να κάνουν ελαφριά κρούστα.
  3. Με σπάτουλα αναποδογυρίζουμε τα φιλέτα.
  4. Χαμηλώνουμε τη ένταση της εστίας σε μέτρια και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 2 ½ λεπτά επιπλέον.
  5. Βγάζουμε τα φιλέτα σε πιάτο.
  6. Σερβίρουμε σε δυο πιάτα τις μερίδες σολομού με μαριναρισμένα λαχανικά.

ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

  1. Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά όλα τα λαχανικά.
  2. Κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες, ιδανικά σε μαντολίνο, το φινόκιο, το κολοκύθι, το καρότο, την πιπεριά.
  3. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα από 1 λάιμ.
  4. Προσθέτουμε το φρεσκοτριμμένο τζίντζερ.
  5. Ραντίζουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.
  6. Προσθέτουμε αλάτι κι ελάχιστο πιπέρι.
  7. Ανακατεύουμε τα λαχανικά κι αφήνουμε να μαριναριστούν για 5’ και να μαλακώσουν ελαφρά.
  8. Τέλος προσθέτουμε την ρόκα στα μαριναρισμένα λαχανικά, τις φουντίτσες φινόκιο κι ανακατεύουμε.
  9. Μοιράζουμε την σαλάτα στα δυο φιλέτα σολομού.
  10. Σερβίρουμε αμέσως.
  11. Στα μαριναρισμένα λαχανικά μπορείτε να προσθέσετε τρυφερή ωμή αλμύρα, αγγούρι, ραπανάκι ή ρέβα.

ΜΥΣΤΙΚΟ

  1. Στεγνώστε πολύ καλά το φιλέτο σολομού πριν το ψήσετε.
  2. Διαβάστε ποιες τροφές περιέχουν ω-3 λιπαρά και ποια τα οφέλη για την ανθρώπινη υγεία.

Tips

  • Αν θέλεις τρυφερό ψητό φιλέτο σολομού, μην τον παραψήσεις γιατί χάνει την υγρασία του και την τρυφερότητα του.
Απόρρητο