Κολοκυθάκια γεμιστά στο φούρνο

Δύσκολη
0:45

5

15 λεπτά

30 λεπτά

κολοκυθάκια γεμιστά στο φούρνο από την Αργυρώ

Υλικά

ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Εξοπλισμός

Ταψί

Υλικά

ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Εκτέλεση

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

    1. Σε ένα μπολ βάζουμε τον ανθότυρο, τη φέτα, το μισό κεφαλοτύρι, το σκόρδο, τη φρυγανιά, το μαϊντανό και το δυόσμο, το καρύδι και τα ντοματίνια.
    2. Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι κι ανακατεύουμε καλά. Το αφήνουμε στην άκρη.

ΣΤΟ ΤΑΨΙ

    1. Πλένουμε τα κολοκύθια, αφαιρούμε τα κοτσάνια και τα ζεματάμε σε αλατισμένο νερό για 13 λεπτά.
    2. Δοκιμάζουμε με πιρούνι, να δούμε αν έχουν μαλακώσει τα κολοκυθάκια αλλά να μην έχουν λιώσει.
    3. Τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
    4. Κόβουμε μία φέτα καπάκι, κατά μήκος του κολοκυθιού.
    5. Με ένα κουτάλι τα αδειάζουμε ώστε να δημιουργήσουμε θήκη.
    6. Γεμίζουμε και σκεπάζουμε με το καπάκι.
    7. Όμοια γεμίζουμε και τα υπόλοιπα.
    8. Τα αραδιάζουμε σε ταψάκι, τα πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κεφαλοτύρι και τα περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.

ΨΗΣΙΜΟ

    1. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 200ºC, στο αέρα, μεσαία σχάρα, για 25 λεπτά.
Απόρρητο