• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για τα γεμιστά κολοκυθάκια στο φούρνο

  • 12 κολοκυθάκια μέτρια
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. φρυγανιά
  • 250 γρ. ανθότυρο
  • 250 γρ. φέτα
  • 100 γρ. καρύδια
  • 4 ντοματίνια
  • 2 κ.σ. μαϊντανός
  • 2 κ.σ. δυόσμοςφρέσκος ψιλοκομμένος
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο για το ταψί
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Για τη γέμιση

    Σε ένα μπολ βάζουμε τον ανθότυρο, τη φέτα, το μισό κεφαλοτύρι, το σκόρδο, τη φρυγανιά, το μαϊντανό και το δυόσμο, το καρύδι και τα ντοματίνια.

    Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι κι ανακατεύουμε καλά. Το αφήνουμε στην άκρη.

    Στο ταψί

    Πλένουμε τα κολοκύθια, αφαιρούμε τα κοτσάνια και τα ζεματάμε σε αλατισμένο νερό για 13 λεπτά.

    Δοκιμάζουμε με πιρούνι, να δούμε αν έχουν μαλακώσει τα κολοκυθάκια αλλά να μην έχουν λιώσει.

    Τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

    Κόβουμε μία φέτα καπάκι, κατά μήκος του κολοκυθιού.

    Με ένα κουτάλι τα αδειάζουμε ώστε να δημιουργήσουμε θήκη.

    Γεμίζουμε και σκεπάζουμε με το καπάκι.

    Όμοια γεμίζουμε και τα υπόλοιπα.

    Τα αραδιάζουμε σε ταψάκι, τα πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κεφαλοτύρι και τα περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.

    Ψήσιμο

    Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 200ºC, στο αέρα, μεσαία σχάρα, για 25 λεπτά.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται