• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 12 κολοκυθάκια
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. φρυγανιά
  • 250 γρ. ανθότυρο
  • 250 γρ. φέτα
  • 100 γρ. καρύδια
  • 4 ντοματίνια
  • 2 κ.σ. μαϊντανός
  • 2 κ.σ. δυόσμος
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο για το ταψί
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Η γεμιση

    Σε ένα μπολ βάζουμε το ανθότυρο, τη φέτα, το μισό κεφαλοτύρι, το σκόρδο, τη φρυγανιά, το μαϊντανό και το δυόσμο, το καρύδι και τα ντοματίνια.

    Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι κι ανακατεύουμε καλά.

    Το αφήνουμε στην άκρη.

    Στο ταψι

    Πλένουμε τα κολοκύθια, αφαιρούμε τα κοτσάνια και τα ζεματάμε σε αλατισμένο νερό για 13 λεπτά.

    Δοκιμάζουμε με πιρούνι, να έχουν μαλακώσει τα κολοκυθάκια αλλά να μην έχουν λιώσει.

    Τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

    Κόβουμε μία φέτα καπάκι, κατά μήκος του κολοκυθιού.

    Με ένα κουτάλι τα αδειάζουμε ώστε να δημιουργήσουμε θήκη

    Γεμίζουμε και σκεπάζουμε με το καπάκι.

    Όμοια γεμίζουμε και τα υπόλοιπα.

    Τα αραδιάζουμε σε ταψάκι, τα πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κεφαλοτύρι και τα περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.

    Ψήσιμο – χρόνος ψησίματος

    Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 200ºC, στο αέρα, μεσαία σχάρα, για 25 λεπτά.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται