Σπανάκι με αυγά

Σπανάκι με αυγά στο φούρνο. Συνδυάστε το με λίγο ψωμί και έχετε ένα πλήρες και ισορροπημένο γεύμα.

Εύκολη
0:25

6

5 λεπτά

20 λεπτά

Σπανάκι με αυγά

Υλικά

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Ταψί

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι ή πλασοτέ κατσαρόλα και σοτάρουμε το σπανάκι με το φρέσκο κρεμμυδάκι για λίγα λεπτά μέχρι να μαραθούν.
  2. Πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά, ανακατεύουμε και τραβάμε από τη φωτιά.
  3. Στη συνέχεια αφήνουμε το σοταρισμένο σπανάκι να στραγγίσει σε σουρωτήρι.
  4. Σε ένα μικρό πυρίμαχο και λαδωμένο σκεύος τοποθετούμε το σοταρισμένο σπανάκι με το κρεμμυδάκι και τον άνηθο.
  5. Κάνουμε 4 λακκουβίτσες και σπάμε μέσα σε καθεμία από 1 αυγό.
  6. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το μοσχοκάρυδο.
  7. Ρίχνουμε από πάνω και την τριμμένη φέτα.
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 15΄ μέχρι να ψηθούν τα αυγά.
  9. Σερβίρουμε αμέσως, ιδανικά με δύο φέτες φρυγανισμένο ψωμί.
Απόρρητο