Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΤΣΙΓΑΡΙΑΣΤΑ ΣΕΣΚΟΥΛΑ ΜΕ ΦΕΤΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΤΣΙΓΑΡΙΑΣΤΑ ΣΕΣΚΟΥΛΑ ΜΕ ΦΕΤΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
- Πρώτα καθαρίζουμε και πλένουμε τα τρυφερά σέσκουλα.
- Αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν και να στεγνώσουν καλά.
- Έπειτα τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
- Καθαρίζουμε το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και έπειτα τα ψιλοκόβουμε.
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ
- Σε πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και αφήνουμε για 1΄ το σκόρδο να βγάλει το άρωμά του. Το αφαιρούμε.
- Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το πράσο.
- Τα αφήνουμε για 4΄- 5΄ σε μέτρια φωτιά έτσι ώστε να μαλακώσουν και να γυαλίσουν.
- Δυναμώνουμε την εστία στο δυνατό και προσθέτουμε τα σέσκουλα καθώς και λίγο αλάτι
- Το σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 4΄- 5΄ να πέσει ο όγκος τους και να πιούν σχεδόν όλα τα υγρά τους.
- Αλέθουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τα τρίμματα φέτας και πασπαλίζουμε με τον άνηθο.
- Ανακατεύουμε για να λιώσει η φέτα.
- Αποσύρουμε από την εστία να κοπεί ο βρασμός και να πέσει η θερμοκρασία.
- Σε ένα πιάτο ρηχό απλώνουμε το στραγγιστό γιαούρτι με ένα κουτάλι.
- Επάνω τοποθετούμε τα σέσκουλα καθώς και τα λίγα ζουμάκια τους.
- Ραντίζουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.
- Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
- Τρώγονται ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου με φέτα.