Εκτέλεση
Προετοιμασία
Πρώτα καθαρίζουμε και πλένουμε τα τρυφερά σέσκουλα.
Αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν και να στεγνώσουν καλά.
Έπειτα τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
Καθαρίζουμε το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και έπειτα τα ψιλοκόβουμε.
Μαγείρεμα
Σε πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και αφήνουμε για 1΄ το σκόρδο να βγάλει το άρωμά του. Το αφαιρούμε.
Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το πράσο.
Τα αφήνουμε για 4΄- 5΄ σε μέτρια φωτιά έτσι ώστε να μαλακώσουν και να γυαλίσουν.
Δυναμώνουμε την εστία στο δυνατό και προσθέτουμε τα σέσκουλα καθώς και λίγο αλάτι
Το σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 4΄- 5΄ να πέσει ο όγκος τους και να πιούν σχεδόν όλα τα υγρά τους.
Αλέθουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τα τρίμματα φέτας και πασπαλίζουμε με τον άνηθο.
Ανακατεύουμε για να λιώσει η φέτα.
Αποσύρουμε από την εστία να κοπεί ο βρασμός και να πέσει η θερμοκρασία.
Σε ένα πιάτο ρηχό απλώνουμε το στραγγιστό γιαούρτι με ένα κουτάλι.
Επάνω τοποθετούμε τα σέσκουλα καθώς και τα λίγα ζουμάκια τους.
Ραντίζουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.
Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Τρώγονται ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου με φέτα.