Σολομός με σάλτσα ντομάτας

Απολαυστική συνταγή για σολομό με κρεμώδη σάλτσα ντομάτας, τραγανό λουκάνικο και πλιγούρι. Ένα πιάτο γεμάτο γεύση, ισορροπία και άρωμα, έτοιμο σε λίγα μόνο λεπτά!

Εύκολη
0:35

4 μερίδες

10 λεπτά

25 λεπτά

σολομος με σαλτσα ντοματας

Υλικά

Υλικά

Video

Εκτέλεση

  1. Στεγνώνουμε πολύ καλά τα φιλέτα σολομού με χαρτί κουζίνας. Αλατοπιπερώνουμε και τα αλείφουμε ολόγυρα με λίγες σταγόνες ελαιόλαδου.
  2. Ζεσταίνουμε αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο λουκάνικο για 3-4 λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανό. Το βγάζουμε σε ένα μπολ και το κρατάμε στην άκρη.
  3. Στο ίδιο τηγάνι τοποθετούμε τα φιλέτα σολομού και τα σοτάρουμε για 1 λεπτό από κάθε πλευρά. Τα μεταφέρουμε σε σκεύος, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
  4. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμη.
  5. Ρίχνουμε τα ντοματίνια και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά.
  6. Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να δένει η σάλτσα.
  7. Έπειτα, ρίχνουμε το ξινόγαλο ή την κρέμα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2 λεπτά.
  8. Ξαναβάζουμε τον σολομό στο τηγάνι με τη σάλτσα, ελέγχουμε το αλάτι και το πιπέρι και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να γίνει κρεμώδης και πυκνή.
  9. Αποσύρουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
  10. Μοιράζουμε το βρασμένο πλιγούρι στα πιάτα, τοποθετούμε από ένα φιλέτο σολομού σε κάθε πιάτο και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
  11. Πασπαλίζουμε με το τραγανό λουκάνικο και σερβίρουμε αμέσως. Απολαύστε το ζεστό και λαχταριστό!
Απόρρητο