Υλικά
Εξοπλισμός
Ταψί
Υλικά
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C, πάνω και κάτω αντίσταση.
- Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τις μερίδες του κρέατος και στύβουμε από πάνω τα λεμόνια, αλείφοντας να πάει παντού ο χυμός.
- Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε κυδωνάτες και τις ρίχνουμε στο μπολ με το κατσικάκι.
- Προσθέτουμε τις καθαρισμένες αγκινάρες, τα κρεμμύδια, ξερό και φρέσκα, το σκόρδο, τον πελτέ, αλάτι και πιπέρι.
- Περιχύνουμε με 1 φλιτζ. νερό και με το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά.
- Βάζουμε στο ταψί τα κλωνάρια μάραθου. Τοποθετούμε από πάνω όλα τα υλικά απλώνοντάς τα, να μοιραστούν ομοιόμορφα.
- Προσθέτουμε τα υγρά που έχουν μείνει στο μπολ.
- Καλύπτουμε το ταψί με αντικολλητικό χαρτί και σφραγίζουμε γύρω γύρω με αλουμινόχαρτο.
- Ψήνουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στην κάτω σχάρα, για 1½ ώρα, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και το κατσικάκι. Στη συνέχεια, ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30 λεπτά, να ροδίσει.
- Η συνταγή δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ στο τεύχος Απριλίου 2024.