Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΖΕΛΕ ΚΕΡΑΣΙ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΑΝΑΝΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΖΕΛΕ ΚΕΡΑΣΙ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΑΝΑΝΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
ΖΕΛΕ ΚΕΡΑΣΙ
ΚΡΕΜΑ ΑΝΑΝΑ
- Στραγγίζουμε τον ανανά σε σουρωτήρι και τον ψιλοκόβουμε.
- Βάζουμε το χυμό του σε κανάτα μεζούρα και συμπληρώνουμε νερό ώστε να έχουμε συνολικά 200 ml υγρό.
- Ρίχνουμε τη σκόνη ζελατίνης και ανακατεύουμε.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί για να λιώσει η ζελατίνη, αλλά να μη βράσει.
- Το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
- Χτυπάμε σε ένα μεγάλο μπολ με μίξερ χειρός το γιαούρτι με την κρύα κρέμα γάλακτος για να αφρατέψουν.
- Σιγά σιγά και με το μίξερ πάντα σε λειτουργία, ρίχνουμε τον κρύο πλέον χυμό με τη ζελατίνη.
- Προσθέτουμε τα φιστίκια και τον ψιλοκομμένο ανανά και ανακατεύουμε.
ΣΤΗΣΙΜΟ
- Κόβουμε με μαχαίρι το ζελέ κεράσι σε κομμάτια μεγέθους όσο ένα παγάκι (το ζελέ είναι σφιχτό και κόβεται πολύ εύκολα).
- Τοποθετούμε ακανόνιστα τα σφιχτά κομμάτια κόκκινου ζελέ σε φόρμα δαχτυλίδι και τα περιχύνουμε με την κρέμα ανανά.
- Μεταφέρουμε το γλυκό στο ψυγείο για 4 ώρες.
- Όταν σφίξει καλά η πουτίγκα, την ξεφορμάρουμε με πολλή προσοχή.
- Την πασπαλίζουμε με τριμμένα φιστίκια Αιγίνης και γαρνίρουμε με φρέσκα κεράσια.
- Κόβουμε το εντυπωσιακό γλυκό σε κομμάτια και το σερβίρουμε δροσερό.