Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΖΩΜΟ ΨΑΡΙΟΥ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΖΩΜΟ ΨΑΡΙΟΥ
Εκτέλεση
- Προτεινόμενα ψάρια για ζωμό ψαριού, σφυρίδα, ροφός, σκορπίνα, χριστόψαρο, πεσκανδρίτσα.
- Πλένουμε πολύ καλά τα κόκκαλα και το κεφάλι ψαριού να μην έχουν καθόλου αίμα.
- Τα βάζουμε σε βαθιά και στενή κατσαρόλα.
- Κόβουμε τα λαχανικά σε καρέ και τα προσθέτουμε.
- Προσθέτουμε 1½ με 2 λίτρα λίτρο κρύο νερό ώστε να σκεπαστούν τα υλικά.
- Αφήνουμε να πάρει βράση ο ζωμός και ξαφρίζουμε την επιφάνεια ώστε να βγει διάφανος στο τέλος.
- Χαμηλώνουμε την εστία και σιγοβράζουμε χωρίς έντονο βρασμό για 35′.
- Σουρώνουμε τον ζωμό σε σινουά και πιέζουμε όλα τα υλικά να πάρουμε όλο το υγρό.
- Χρησιμοποιούμε τον ζωμό ψαριού για συνταγές με θαλασσινά ώστε να ενισχύσουμε την γεύση του φαγητού.
- Συντηρείται σκεπασμένος για 2 ημέρες στο ψυγείο ή σε παγοθήκες στην κατάψυξη μέχρι και ένα μήνα.