Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ
Εκτέλεση
- Πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες πάχους 1/2 εκ. Αλατίζουμε και τις αφήνουμε να ιδρώσουν για 10 λεπτά, έπειτα τις ξεπλένουμε από το αλάτι.
- Βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό, με το ξίδι και τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Βυθίζουμε στο μείγμα τις μελιτζάνες λίγες λίγες και τις ζεματίζουμε, για 2 λεπτά την κάθε δόση.
- Τις βγάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν.
- Ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το σχαροτήγανο. Με τη βοήθεια ενός πινέλου, λαδώνουμε τις μελιτζάνες και τις ακουμπάμε στο καυτό τηγάνι.
- Ψήνουμε για 1 λεπτό από κάθε πλευρά και τις αφήνουμε σε δίσκο να κρυώσουν.
- Με ένα κοφτερό μαχαίρι αφαιρούμε μια φέτα καπάκι από το καρβέλι. Αδειάζουμε την ψίχα από το κέντρο του ψωμιού σχηματίζοντας μια θήκη.
- Κόβουμε την ψίχα που αδειάσαμε σε μπουκιές και τις βάζουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε ελαιόλαδο και αλάτι, ανακατεύουμε και τις ψήνουμε στο καυτό τηγάνι για 2 λεπτά να ροδίζουν.
- Κόβουμε σε ένα μπολ τις ντομάτες και το αβοκάντο, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και λίγες σταγόνες βαλσαμικό ξίδι και πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη.
- Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το πέστο, τη φέτα και το ψημένο ψωμί.
- Γεμίζουμε το καρβέλι με δύο στρώσεις μελιτζάνας και με μία στρώση ντομάτες και ξανά μία στρώση μελιτζάνες και μία ντομάτες.
- Πιέζουμε τα υλικά να χωρέσουν όλα και παραγεμίζουμε το ψωμί.
- Κλείνουμε με το καπάκι ψωμιού και τυλίγουμε το καρβέλι με μεμβράνη τροφίμων.
- Το διατηρούμε τυλιγμένο να ποτίσει με όλες τις γεύσεις μέχρι το σερβίρισμα.
- Το κόβουμε σε τρίγωνα από πάνω ως κάτω και σερβίρουμε