• προετοιμασία 20 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
33
  • Για το cheesesteak sub
  • 250 γρ. μοσχάρι κόντρα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια κόκκινα
  • 150 γρ. κίτρινο τυρί
  • κασέρι
  • γκούντα κτλ.
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ψητές πιπεριές ή πίκλες για το σερβίρισμα
  • 4 ψωμάκια μακρόστενα
  • Για το meatball sub
  • 400 γρ. μοσχαρίσιο και χοιρινό κιμά
  • 2-3 κ.σ. γάλα γάλα
  • 1 αυγό
  • 2 φέτες ψωμί σε ψίχουλα
  • 1/2 φλ. παρμεζάνα
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 φλ. έτοιμη σάλτσα ντομάτας
  • 4 ψωμάκια μακρόστενα
  • 1/2 φλ. παρμεζάνα ή πεκορίνο
  • 1/2 φλ. τριμμένο κίτρινο τυρί
  • Για το BLT sub
  • 2 ψωμάκια μακρόστενα
  • 6 φέτες τραγανό μπέικον
  • 2 φύλλα μαρούλι
  • 6 φέτες ντομάτα
  • 1 κ. σ. μαγιονέζα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Submarines sandwich

    Για το Cheesesteak sub sandwich

    Τυλίγουμε το κρέας με μεμβράνη και το αφήνουμε στην κατάψυξη για 30′ να σφίξει για να φτιάξουμε τα sandwich μας.

    Αφαιρούμε την μεμβράνη και το κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες.

    Ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά.

    Aφήνουμε τα κρεμμύδια να καραμελώσουν για 10´, ανακατεύοντας τακτικά.

    Τα βάζουμε σε μπολ και τα κρατάμε ζεστά.

    Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο τηγάνι και ψήνουμε τις λεπτές φέτες κρέατος για 3-4′.

    Προσθέτουμε ξανά τα κρεμμύδια κι ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το τυρί τριμμένο.

    Σβήνουμε τη φωτιά κι ανακατεύουμε να λιώσει.

    Σχίζουμε τα ψωμάκια στη μέση και τα γεμίζουμε. Σερβίρουμε με ψητές πιπεριές και πίκλες.

    Για το Meatball sub sandwich

    Βάζουμε όλα τα υλικά για τους κεφτέδες σε μπολ, ζυμώνουμε καλά, σκεπάζουμε και αφήνουνε να σταθούν για 20′.

    Ζεσταίνουμε τη σάλτσα σε βαθύ τηγάνι.

    Πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα βουτάμε στη σάλτσα που βράζει. Σκεπάζουμε και βράζουμε για 15′.

    Κόβουμε κατά μήκος τα ψωμάκια χωρίς να τα χωρίσουμε τελείως.

    Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 200ºC. Σε ταψάκι βάζουμε τα μισά με το άνοιγμα προς τα πάνω.

    Γεμίζουμε με κεφτέδες και σάλτσα και πασπαλίζουμε με τα τυριά.

    Ψήνουμε για 4′ μέχρι να λιώσει το τυρί και να ποτίσουν τα ψωμάκια με τη σάλτσα.

    Για το BLT sub sandwich

    Αφού ψήσουμε το μπέικον να γίνει τραγανό, το αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσει.

    Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση. Τα ψήνουμε αν θέλουμε.

    Αλείφουμε με μαγιονέζα και βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε στρώσεις στο sandwich μου.

    Ανοίγουμε τα ψωμάκια για sandwiches στη μέση και τα γεμίζουμε. Σερβίρουμε με ψητές πιπεριές και πίκλες.

    Φοβερές ιδέες και συνταγές για sandwiches, όπως και η παρακάτω συνταγή για cheeceburger.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται