Πως φτιάχνω σαντιγί χωρίς μίξερ
Φτιάξε σαντιγί χωρίς μίξερ – σε 3 λεπτά!
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΑΡΜΠΑΡΙΓΟΥ

Πώς να φτιάξεις σπιτική σαντιγί χωρίς μίξερ – Ναι, γίνεται!
Πόσες φορές έχεις σκεφτεί: «Αχ, να είχα λίγη σπιτική σαντιγί» — για τον καφέ, το milkshake, το παγωτό, το σουφλέ ή ένα γρήγορο κέρασμα. Αλλά μετά σε πιάνει τεμπελιά… Κατέβασε το μίξερ, πλύνε εξαρτήματα, ξαναμάζεψε… όλο αυτό είναι μπελάς!
Κι όμως, υπάρχει λύση:
Η σαντιγί γίνεται και στο χέρι! Ναι, με ένα απλό σύρμα και ένα μπολ, όμως θέλει υπομονή + δυνατά χέρια
Έχεις ένα βάζο με καπάκι;
Ο πιο απλός και διασκεδαστικός τρόπος για να έχεις σπιτική σαντιγί στο λεπτό, είναι ένα γυάλινο βάζο με καπάκι που κλείνει ερμητικά!
Θα χρειαστείς:
- Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, παγωμένη από το ψυγείο
- Ένα καθαρό, στεγνό βάζο με καπάκι
- (Προαιρετικά) άχνη ζάχαρη και βανίλια
Πώς το κάνεις:
- Γέμισε το βάζο μέχρι τη μέση με την παγωμένη κρέμα γάλακτος.
- Πρόσθεσε, αν θέλεις, λίγη άχνη ζάχαρη ή άρωμα της επιλογής σου.
- Κλείσε καλά το καπάκι.
- Χτύπα το βάζο σαν σέικερ, με ρυθμό, για περίπου 2–3 λεπτά.
Κράτα το σταθερά με τα δύο χέρια και ανακίνησε δυναμικά. Θα νιώσεις τη διαφορά στο βάρος — η κρέμα θα πήζει σιγά σιγά! Μέσα σε λίγα λεπτά έχεις αφράτη, φυσική σαντιγί για να στολίσεις:
- Καφέδες & milkshakes
- Φρουτοσαλάτες
- Παγωτά
- Pancakes ή γλυκάκια
Ή… απλώς να την απολαύσεις με το κουταλάκι.