ΑΡΘΡΑ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΑΡΓΥΡΩΣ

Πως φτιάχνω σαντιγί χωρίς μίξερ

Φτιάξε σαντιγί χωρίς μίξερ – σε 3 λεπτά!

σαντιγί χωρίσ μιξερ​

Πώς να φτιάξεις σπιτική σαντιγί χωρίς μίξερ – Ναι, γίνεται!

Πόσες φορές έχεις σκεφτεί: «Αχ, να είχα λίγη σπιτική σαντιγί» — για τον καφέ, το milkshake, το παγωτό, το σουφλέ ή ένα γρήγορο κέρασμα. Αλλά μετά σε πιάνει τεμπελιά… Κατέβασε το μίξερ, πλύνε εξαρτήματα, ξαναμάζεψε… όλο αυτό είναι μπελάς!

Κι όμως, υπάρχει λύση:
Η σαντιγί γίνεται και στο χέρι! Ναι, με ένα απλό σύρμα και ένα μπολ, όμως θέλει υπομονή + δυνατά χέρια

Έχεις ένα βάζο με καπάκι;

Ο πιο απλός και διασκεδαστικός τρόπος για να έχεις σπιτική σαντιγί στο λεπτό, είναι ένα γυάλινο βάζο με καπάκι που κλείνει ερμητικά!

Θα χρειαστείς:

  1. Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, παγωμένη από το ψυγείο
  2. Ένα καθαρό, στεγνό βάζο με καπάκι
  3. (Προαιρετικά) άχνη ζάχαρη και βανίλια

Πώς το κάνεις:

  • Γέμισε το βάζο μέχρι τη μέση με την παγωμένη κρέμα γάλακτος.
  • Πρόσθεσε, αν θέλεις, λίγη άχνη ζάχαρη ή άρωμα της επιλογής σου.
  • Κλείσε καλά το καπάκι.
  • Χτύπα το βάζο σαν σέικερ, με ρυθμό, για περίπου 2–3 λεπτά.

Κράτα το σταθερά με τα δύο χέρια και ανακίνησε δυναμικά. Θα νιώσεις τη διαφορά στο βάρος — η κρέμα θα πήζει σιγά σιγά! Μέσα σε λίγα λεπτά έχεις αφράτη, φυσική σαντιγί για να στολίσεις:

Ή… απλώς να την απολαύσεις με το κουταλάκι.

Απόρρητο