Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟΓΛΥΚΟ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟΓΛΥΚΟ
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε πολύ καλά σε μια κατσαρόλα τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλεύρι, το αλάτι, το κορν φλάουρ και 1 φλιτζ. γάλα, μέχρι να διαλυθούν τα αυγά και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα.
- Μεταφέρουμε το σκεύος σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε το ξύλο της κανέλας.
- Ανακατεύοντας, αφήνουμε το μείγμα να έρθει σε σημείο βρασμού. Μόλις αρχίσει να εμφανίζεται ατμός στην επιφάνεια και σφίξει ελαφρά η κρέμα, την αποσύρουμε από την εστία.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει.
- Αφαιρούμε την κανέλα.
- Καλύπτουμε τη βάση ενός μικρού πυρίμαχου σκεύους με μια στρώση μπισκότα κανέλας.
- Απλώνουμε από πάνω το ⅓ της κρέμας και πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα.
- Καλύπτουμε με άλλη μία στρώση μπισκότων, απλώνουμε το ⅓ της κρέμας και πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα.
- Επαναλαμβάνουμε μία στρώση μπισκότα και τελειώνουμε με την υπόλοιπη κρέμα κανέλας.
- Ισιώνουμε την επιφάνεια με κουτάλι.
- Σκεπάζουμε το γλυκό με μεμβράνη κουζίνας, φροντίζοντας να εφάπτεται στην επιφάνειά του ώστε να αποτρέπει το σχηματισμό κρούστας, και το παγώνουμε στο ψυγείο για μία ώρα.
- Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα γάλακτος.
- Την αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ηλιέλαιο.
- Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί και να γυαλίσει το μείγμα.
- Μόλις κρυώσει ελαφρώς, έπειτα από 5 λεπτά περίπου, περιχύνουμε την επιφάνεια του γλυκού με τη ρευστή σοκολάτα.
- Πασπαλίζουμε με φιλέ αμυγδάλου και επαναφέρουμε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί η επικάλυψη.
- Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.