Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C στον αέρα.
- Ψήνουμε σε καυτό αντικολλητικό τηγάνι το μπέικον για 2-3 λεπτά να ροδίσει.
- Το βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και το ψιλοκόβουμε.
- Κόβουμε στη μέση τα ώριμα αβοκάντο και, χωρίς να χαλάσουμε το σχήμα τους, αφαιρούμε το κουκούτσι. Με ένα κουτάλι αδειάζουμε λίγη σάρκα από τα αβοκάντο ώστε να γίνει μεγαλύτερη η θήκη όπου θα ψήσουμε τα αυγά.
- Ραντίζουμε τη σάρκα του αβοκάντο που αφαιρέσαμε με λίγες σταγόνες λεμονιού για να μην οξειδωθεί και αλλοιωθεί το πράσινο χρώμα της. Την κρατάμε στην άκρη για το σερβίρισμα.
- Τοποθετούμε τα αβοκάντο σε μικρό ταψάκι ίσα που να τα χωράει για να είναι σταθερά και να μην κουνηθούν και αδειάσουν.
- Τα πασπαλίζουμε με λίγα τρίμματα φέτας και λίγο τραγανό μπέικον.
- Σπάμε από ένα αυγό σε κάθε θήκη αβοκάντο.
- Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου για περίπου 12-14 λεπτά, ανάλογα από το πόσο ψημένο θέλουμε τον κρόκο του αυγού.
- Σερβίρουμε με τη σάρκα του αβοκάντο που κρατήσαμε, φρυγανισμένο ψωμί και ντοματοσαλάτα