Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου

Μετατρέψτε τα μπισκότα σοκολάτας στο απόλυτο καλοκαιρινό γλυκό.

Εύκολη

10

20 λεπτά

10 λεπτά

γλυκο ψυγειου σοκολατενιο - σοκολατενιο γλυκο ψυγειου με μπισκοτα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

Εκτέλεση

ΒΑΣΗ

  1. Αλέθουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα.
  2. Προσθέτουμε το λιωμένο κρύο βούτυρο και ανακατεύουμε να βραχούν.
  3. Στρώνουμε το μπισκοτένιο μείγμα σε στρογγυλή φόρμα 23 εκ. με αποσπώμενη βάση. Το ανασηκώνουμε στα πλαϊνά τοιχώματα του σκεύους ώστε να σχηματίσουμε μια θήκη όπου θα μπει η κρέμα.
  4. Μεταφέρουμε τη βάση στο ψυγείο για 20 λεπτά, να σφίξει.
  5. Παράλληλα, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C, στον αέρα.
  6. Ψήνουμε στη συνέχεια την παγωμένη βάση στη μεσαία σχάρα, για 10-12 λεπτά, μέχρι να μοσχομυρίσει η κουζίνα μπισκότο. Την αφήνουμε να κρυώσει.

ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

  1. Χτυπάμε σε ένα μπολ τους κρόκους με το σύρμα να ενωθούν καλά.
  2. Ανακατεύουμε την υπόλοιπη ζάχαρη με το κορν φλάουρ και την προσθέτουμε στους κρόκους.
  3. Χτυπάμε με το σύρμα τα υλικά να ενωθούν.
  4. Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά το γάλα με τη μισή ζάχαρη μέχρι να έρθει σχεδόν σε σημείο βρασμού.
  5. Με μια κουτάλα παίρνουμε ζεστό γάλα από την κατσαρόλα και αραιώνουμε σιγά σιγά το μείγμα των κρόκων ανακατεύοντας για να
    ανεβάσουμε σταδιακά τη θερμοκρασία του.
  6. Στο τέλος το επαναφέρουμε όλο μαζί στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα ανακατεύοντας έντονα για να δέσει η κρέμα.
  7. Μόλις εμφανιστούν οι πρώτες φουσκάλες στην επιφάνεια του μείγματος, το αποσύρουμε από την εστία και ενσωματώνουμε το βούτυρο, την κουβερτούρα, τη βανίλια και το αλάτι.
  8. Ανακατεύουμε με σπάτουλα να λιώσουν και να ομογενοποιηθεί η κρέμα. Για πιο βελούδινο αποτέλεσμα, την περνάμε αμέσως από ψιλή σήτα.
  9. Γεμίζουμε την μπισκοτένια βάση με κρέμα σοκολάτας και την καλύπτουμε με μεμβράνη – να εφάπτεται στην επιφάνειά της αποτρέποντας το σχηματισμό κρούστας.
  10. Μόλις κρυώσει, τη μεταφέρουμε στο ψυγείο (σκεπασμένη πάντα), για 2½ ώρες ή μέχρι να σερβίρουμε.

ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

  1. Χτυπάμε στο μίξερ την παγωμένη κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε τη βανίλια και τη ζάχαρη και δουλεύουμε το μείγμα σε μέτρια προς
    δυνατή ταχύτητα μέχρι να σχηματιστούν στην επιφάνειά του κορυφές.
  2. Πριν από το σερβίρισμα, γαρνίρουμε με τη σαντιγί χρησιμοποιώντας ένα κορνέ με χοντρή μύτη δίνοντας ύψος στο γλυκό.
  3. Πασπαλίζουμε με κακάο και σερβίρουμε την τούρτα σε τρίγωνα κομμάτια.
Απόρρητο