Το γιορτινό τραπέζι του Δεκαπενταύγουστου
Ο Δεκαπενταύγουστος είναι μια ημέρα χαράς, παράδοσης και καλού φαγητού
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΑΡΜΠΑΡΙΓΟΥ

Ο Δεκαπενταύγουστος πλησιάζει, φέρνοντας μαζί του γιορτινό τραπέζι και ανάλογη διάθεση. Θέλω να βγείτε ασπροπρόσωποι όσοι θα αναλάβετε την κουζίνα αυτή την ημέρα, γι’ αυτό και σας προτείνω τις καλύτερες συνταγές για σαλάτες, ορεκτικά, κυρίως πιάτα και γλυκά.
Πρόκειται για συνταγές που δεν απαιτούν πολύ χρόνο, αλλά χρειάζονται καλή οργάνωση. Είναι δοκιμασμένες επιλογές που εγγυώνται επιτυχία και θα εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους σας.
Γεμίστε το γιορτινό τραπέζι με πολύχρωμες σαλάτες και νόστιμα συνοδευτικά. Καταγράψτε τα υλικά και φροντίστε να κάνετε τα ψώνια και την απαραίτητη προετοιμασία μία ημέρα πριν από το μαγείρεμα
Σαλάτες και ορεκτικά
- Καλοκαιρινή σαλάτα με πλιγούρι σταφύλι και αμύγδαλα θρεπτική και δροσερή.
Καλοκαιρινή σαλάτα με πλιγούρι σταφύλι και αμύγδαλα
- Η απόλυτη καλοκαιρινή ντοματοσαλάτα! Τόσο δροσερή, αρωματική και νόστιμη που δεν πρέπει να λείπει από το τραπέζι σας!
- Φέτα ψητή με ντομάτες και πιπεριές, εύκολο, γρήγορο ορεκτικό που αρέσει σε όλους.
Φέτα ψητή με ντομάτες και πιπεριές
- Μελιτζάνες φούρνου με σάλτσα, ζαμπόν και τυριά. Απολαυστικό φαγητό στο φούρνο με τα αρώματα της μελιτζάνας που θα ξετρελαίνουν και τον πιο δύσπιστο καλεσμένο σας!
- Η πιο ωραία πατατοσαλάτα που εξαφανίζεται σε όλα τα τραπέζια μου. Δροσερή, εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη! Σκέτη ή σαν γαρνιτούρα είναι τέλεια, γι’ αυτό διπλασιάστε τη δόση γιατί όση κι αν φτιάξετε ποτέ δεν είναι αρκετή.
Πατατοσαλάτα
- Κυκλαδίτικη πίτα με κολοκυθάκια. Η πιο ωραία πίτα με κολοκυθάκια και τυριά από τα νησιά μας. Καλοκαιρινή συνταγή για μία πίτα από τις Κυκλάδες! Αξιοποιήστε τα καλοκαιρινά λαχανικά και γευτείτε το πιο νόστιμο καλοκαίρι στο τραπέζι του Δεκαπενταύγουστου.
Κυρίως πιάτα
- Αρνίσια παϊδάκια στο τηγάνι! Μια συνταγή να γλείφετε τα δάχτυλά σας και φανταστική να τη βλέπεις στην πιατέλα! Απίθανα αρώματα και φανταστική γεύση. Το πιο κλασικό ελληνικό, φαγητό της γιορτής! Το στήνετε σε 5΄, το βάζετε στο φούρνο να ψήνεται και έχετε το χρόνο σας να ασχοληθείτε με τις υπόλοιπες προετοιμασίες.
Παϊδάκια αρνίσια
- Μοσχαράκι με λαχανικά και φέτα. Ένα από τα πιο νόστιμα καλοκαιρινά πιάτα. Μαγειρέψτε το όσο ακόμα έχουμε μπόλικα λαχανικά εποχής.
- Γιουβετσάδα με κατσικάκι και κεφαλοτύρι, Παραδοσιακή συνταγή με μελωμένη σάλτσα.
Γιουβετσάδα με κατσικάκι και κεφαλοτύρι
Γλυκά
- Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου. Μετατρέψτε τα μπισκότα σοκολάτας στο απόλυτο καλοκαιρινό γλυκό.
Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου
- Γλυκό ψυγείου λάιμ με μπισκότα λεμόνι, με εναλλασσόμενες στρώσεις από μπισκότα λεμόνι με πλούσια, βελούδινη κρέμα λάιμ.
- Εύκολο τσιζκέικ χωρίς ψήσιμο, που γίνεται σε 5′. Με υπέροχη βελούδινη κρέμα τυριού, μπισκότα και σάλτσα βύσσινο.
Τσιζκέικ (cheesecake) της Αργυρώς
Ο Δεκαπενταύγουστος είναι μια ημέρα χαράς, παράδοσης και καλού φαγητού. Μαγειρέψτε με μεράκι, σερβίρετε με αγάπη και απολαύστε τη γιορτή όπως της αξίζει!