Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑΚΙΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ
Εξοπλισμός
Ταψί
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑΚΙΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζεσταίνουμε πρώτα 2 κ.σ. βούτυρο με το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το ψιλοκομμένο κρέας πολύ καλά για 4-5 λεπτά.
 - Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
 - Αφήνουμε να μαραθεί σε μέτρια φωτιά για 5-6 λεπτά ώστε να πιεί τα υγρά του.
 - Ρίχνουμε το μίγμα μπαχαρικών και το αλάτι.
 - Πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει.
 - Απλώνουμε τα φύλλα στον πάγκο και τα κόβουμε σε 4 λωρίδες.
 - Βουτυρώνουμε μία-μία λωρίδα καλά και τη διπλώνουμε.
 - Βάζουμε ελάχιστη γέμιση.
 - Πρέπει να είναι πολύ λεπτά σαν πουράκια.
 - Τυλίγουμε σε ρολό χωρίς να κλείσουμε μέσα τα πλαϊνά.
 - Απλά τσιμπάμε τις άκρες με τα δάχτυλα.
 - Πρέπει να είναι μακριά και πολύ λεπτά, ανοιχτά στις άκρες, όχι τυλιγμένα.
 - Σε αυτό το στάδιο μπορούμε να τα φυλάξουμε στο ψυγείο για δύο μέρες ή στην κατάψυξη για δύο μήνες.
 - Τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί.
 - Τέλος τα αλείφουμε πολύ καλά με το υπόλοιπο βούτυρο.
 
ΨΗΣΙΜΟ
- Ψήνουμε σε πολύ καλά σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C στον αέρα για περίπου 20-25 λεπτά να ροδίσουν καλά.
 - Ζεστά είναι απίθανα αλλά και κρύα παραμένουν τραγανά και φανταστικά.
 - Συνοδέψτε τα με ντιπ γιαούρτι ή σάλτσα ντομάτας.
 









