Ανεπανάληπτος μουσακάς με δόσεις κολοκυθιού, της Αρετής Αδαμοπούλου

Ανεπανάληπτος μουσακάς με δόσεις κολοκυθιού, της Αρετής Αδαμοπούλου

Υλικά

6 μελιτζάνες μεγάλες
5 κολοκύθια μέτρια
1 κρεμμύδι ξερό
6 πατάτες μεγάλες
1 κιλό κιμά ανάμεικτο
1 κονκασέ
μαϊντανό
αλάτι
ελαιόλαδο
μαύρο πιπέρι
9 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 λίτρο γάλα
1 αυγό
300 γρ. τυρί που λιώνει (κασέρι ή γκούντα).


Εκτέλεση

Τηγανίζω τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια και τις πατάτες.

Τις βάζω σε ένα χαρτί για να απορροφήσει το λάδι του τηγανίσματος της.

Σε μία κατσαρόλα βάζω λίγο λάδι και κόβω το κρεμμυδάκι και το τσιγαρίζω. Ρίχνω τον κιμά και τον σπάω να γίνει κομματάκια μέχρι να αλλάξει το χρώμα του. Αδειάζω το κονκασέ μέσα στον κιμά, ρίχνω αλάτι, τον μαϊντανό και τα αφήνω μέχρι να πιεί τα υγρά του.

Στρώνω σε ένα ταψί μία στρώση πατάτες, μία στρώση μελιτζάνες και στα κενά ανάμεσα βάζω τα κολοκυθάκια και επάνω βάζω κιμά.

Το ίδιο κάνω άλλη μία φορά: μία πατάτες, μία μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια, κι έπειτα περιχύνω και τον υπόλοιπο κιμά και το αφήνω στην άκρη.
Σε μία κατσαρόλα βάζω 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο να κάψει ελαφρώς, ρίχνω σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύω. Έπειτα ρίχνω σιγά σιγά και το γάλα και ανακατεύω συνέχεια για να μη σβολιάσει η κρέμα μας, σε σιγανή φωτιά, μέχρι να γίνει λεία.

Αφού έχουμε φτιάξει την κρέμα ρίχνουμε μέσα ένα κρόκο αυγού, λίγο αλάτι και το ανακατεύουμε.
Το ρίχνουμε επάνω από το φαγητό, στρώνουμε το τυρί που έχουμε επιλέξει και σκεπάζουμε όλο το φαγητό μας.
Το βάζουμε στο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά, ώσπου να ροδοκοκκινήσει το τυρί μας αρκετά.