Όλη η γεύση του με μόνο ένα τηγάνι. Όλη η γλύκα και η φρεσκάδα του καλοκαιριού στο πιάτο σας! Να το φτιάξετε όλοι και περιμένω...

Όλη η γεύση του με μόνο ένα τηγάνι. Όλη η γλύκα και η φρεσκάδα του καλοκαιριού στο πιάτο σας! Να το φτιάξετε όλοι και περιμένω εντυπώσεις.

  • προετοιμασία 30 λεπτά
  • μαγείρεμα 35 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για το μουσακά

  • 2 φλ. τριμμένο κεφαλοτύρι (κρατάμε 3-4 κουταλιές για την κρούστα)
  • 4 αυγά
  • 2 φλ. γάλα
  • 1 φλ. στραγγιστό γιαούρτι
  • Λίγο μοσχοκάρυδο
  • 2 ντομάτες ώριμες
  • 450 γρ. ψωμί του τοστ (1 μεγάλη συσκευασία)
  • Λίγο ελαιόλαδο για το ταψί

Για τη σάλτσα κιμά με μελιτζάνες

  • 700 γρ. κιμά
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1 κ.σ. πελ΄τε ντομάτας
  • 1 συσκ. ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 μικρό κομμάτι ξύλο κανέλας
  • 2 μεγάλες μελιτζάνες κομμένες σε καρέ
  • 2 κολοκύθια κομμένα σε καρέ
  • μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Βήμα 1

    Ζεσταίνουμε πρώτα 4 με 5 κουταλιές από το συνολικό ελαιόλαδο και ροδίζουμε τον κιμά σε δυνατή φωτιά.

    Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο και αφήνουμε να μαλακώσουν για λίγα λεπτά.

    Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και τρίβουμε την κατσαρόλα να ψηθεί για 1 λεπτό.

    Σβήνουμε με το κονιάκ και αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως.

    Προσθέτουμε τα δαφνόφυλλα και το ξύλο κανέλλας, αρωματίζουμε για 5 λεπτά κατά το βράσιμο και έπειτα τα αφαιρούμε.

    Τρίβουμε πιπέρι στον κιμά και προσθέτουμε την ντομάτα ψιλοκομμένη και λίγο νερό ίσα που να σκεπάζει τα υλικά.

    Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.

    Τα τελευταία 10 λεπτά του βρασμού προσθέτουμε τα σοταρισμένα λαχανικά στη σάλτσα κιμά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα του κιμά.

    Λαδώνουμε πυρίμαχο σκεύος μακρόστενο, 25×30 εκατοστών.

    Αφαιρούμε την κόρα από το ψωμί και στρώνουμε φέτες στο ταψί.

    Ρίχνουμε τη μισή σάλτσα κιμά και λαχανικών στο ψωμί.

    Κάνουμε μια στρώση ντομάτα.

    Πασπαλίζουμε με 1/2 φλ. τυρί, επαναλαμβάνουμε στρώση με ψωμί, τον υπόλοιπο κιμά τις υπόλοιπες φέτες ντομάτας και 1/2 φλ τυρί.

    Καλύπτουμε με τις υπόλοιπες φέτες ψωμί.

    Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά, το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι, το γιαούρτι, το γάλα και το υπόλοιπο τυρί.

    Περιχύνουμε το μουσακά με την κρέμα.

    Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κεφαλοτύρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 35 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια. 

    Αφήνουμε τον ψευτομουσακά από την Αργυρώ να σταθεί για λίγο.

    Κόβουμε και τον απολαμβάνουμε με μια δροσερή καλοκαιρινή σαλάτα!

    Διαφήμιση

    Βήμα 2

    Εν τω μεταξύ ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τα λαχανικά, κολοκύθι και μελιτζάνα για λίγα λεπτά ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν.

    Στήσιμο για τον μουσακά

    Λαδώνουμε πυρίμαχο σκεύος μακρόστενο, 25×30 εκατοστών.

    Αφαιρούμε την κόρα από το ψωμί και στρώνουμε φέτες στο ταψί.

    Ρίχνουμε τη μισή σάλτσα κιμά και λαχανικών στο ψωμί.

    Κάνουμε μια στρώση ντομάτα.

    Πασπαλίζουμε με 1/2 φλ. τυρί, επαναλαμβάνουμε στρώση με ψωμί, τον υπόλοιπο κιμά τις υπόλοιπες φέτες ντομάτας και 1/2 φλ τυρί.

    Καλύπτουμε με τις υπόλοιπες φέτες ψωμί.

    Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά, το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι, το γιαούρτι, το γάλα και το υπόλοιπο τυρί.

    Περιχύνουμε το μουσακά με την κρέμα.

    Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κεφαλοτύρι

    Ψήσιμο

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 35 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια. 

    Αφήνουμε τον ψευτομουσακά από την Αργυρώ να σταθεί για λίγο.

    Κόβουμε και τον απολαμβάνουμε με μια δροσερή καλοκαιρινή σαλάτα!

    Βίντεο

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×