Κουλουράκια κανέλας με πορτοκάλι, του Διονύσιου Ασημιάδη

Κουλουράκια κανέλας με πορτοκάλι, του Διονύσιου Ασημιάδη

Υλικά

1 κιλό αλεύρι,
1 κούπα ζάχαρη,
1 κούπα ηλιέλαιο,
1 φακελάκι κανέλα,
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού


Εκτέλεση

Αναμειγνύουμε το αλεύρι, το ηλιέλαιο, την κανέλα και τη ζάχαρη.

Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ένα ενιαίο μείγμα και σταδιακά προσθέτουμε το χυμό του πορτοκαλιού. Θα γίνει νοστιμότερο εάν προσθέσουμε στυμμένο χυμό και όχι έτοιμο. Εάν κολλάει στα δάχτυλα βάζουμε αλεύρι.

Κόβουμε το ζυμάρι και δίνουμε στα κουλουράκια τη μορφή που θέλουμε. Σε ένα ταψί βάζουμε λαδόκολλα, και τοποθετούμε τα κουλουράκια.

Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C. Αφήνουμε να ψηθούν περίπου είκοσι λεπτά.

Σερβίρονται και ζεστά και κρύα.