Κουλουράκια πορτοκαλιού, της Αλέκας Τρυφωνοπούλου

Κουλουράκια πορτοκαλιού, της Αλέκας Τρυφωνοπούλου

Υλικά

μισό ποτήρι νερού σπορέλαιο,
μισό ποτήρι νερού ελαιόλαδο,
1 ποτήρι νερού χυμό φρέσκου πορτοκαλιού,
1 ποτήρι νερού ζάχαρη,
1 κ.γ μπέικιν πάουντερ,
1/2 κ.γ σόδα,
1 κ.σ κανέλα,
1 πρέζα αλάτι,
ξύσμα από ένα πορτοκάλι,
750 γραμμάρια αλεύρι μαλακό


Εκτέλεση

Σε ένα μπολ προσθέτουμε το λάδι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με σύρμα, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και τα προσθέτουμε το ξύσμα, το αλάτι και την κανέλα. Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη.

Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για μισή ώρα, ώστε να σφίξει και να πλάθεται πιο εύκολα. Κατόπιν πλάθουμε τα κουλουράκια μας.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς C στον αέρα, για 20′ περίπου.