
Η Καθαρά Δευτέρα στην Ελλάδα έχει τα δικά της γευστικά έθιμα. Το μενού της Καθαράς Δευτέρας είναι γεμάτο από παραδοσιακά νηστίσιμα εδέσματα που έχουν την τιμητική τους τη συγκεκριμένη μέρα. Ο...
Η Καθαρά Δευτέρα στην Ελλάδα έχει τα δικά της γευστικά έθιμα. Το μενού της Καθαράς Δευτέρας είναι γεμάτο από παραδοσιακά νηστίσιμα εδέσματα που έχουν την τιμητική τους τη συγκεκριμένη μέρα. Ο...
Γιουβέτσι με θαλασσινά μαγειρεμένο με κριθαράκι, γαρίδες, χταπόδι και πλούσιο σε γεύση ζωμό θαλασσινών. Συμπυκνώνοντας τα αρώματα των θαλασσινών στο ζωμό...
ΜαγείρεψεΔιαλέγουμε ταραμά καλής ποιότητας. Εγώ χρησιμοποιώ λευκό όμως μπορείτε να βάλετε και κόκκινο ταραμά για να βγει ροζ η ταραμοσαλάτα. Εξαρτάται...
ΜαγείρεψεΣουπιές κρασάτες κοκκινιστές Ένα από τα πιο νόστιμα φαγητά που εκτιμούν ιδιαίτερα οι κάτοικοι των νησιών του Αιγαίου. Μάλιστα οι σουπιές είναι...
ΜαγείρεψεΧούμους από την Αργυρώ Το χούμους είναι μια αέρινη πεντανόστιμη και πολύ υγιεινή συνταγή από τη μέση Ανατολή που λατρεύεται σε όλο...
ΜαγείρεψεΧταπόδι με κοφτό μακαρονάκι Αγαπημένο νηστίσιμο φαγητό που τρώγεται όλο το χρόνο και τρελαίνει μικρούς και μεγάλους. Κοκκινιστή, αρωματική, πεντανόστιμη και εύκολη...
ΜαγείρεψεΝτολμαδάκια γιαλαντζί από την Αργυρώ Μια συνταγή με αμπελόφυλλα και ρύζι, που θυμίζουν τα ντολμαδάκια της γιαγιάς. Αυτά τα πολίτικα ντολμαδάκια γιαλαντζί...
ΜαγείρεψεΜαυρομάτικα φασόλια σαλάτα Μια από τις πιο αγαπημένες σαλάτες με φασόλια που τρώμε στην Σαρακοστή και όχι μόνο. Μια συνταγή της Αργυρώς,...
ΜαγείρεψεΓαριδομακαρονάδα της γιαγιάς, αξία ανεκτίμητη. Μια εύκολη και απλή συνταγή χωρίς πολλά υλικά που θα σου δώσει ένα πεντανόστιμο και ολόφρεσκο πιάτο....
ΜαγείρεψεΚαλαμάρι με ρύζι Αγαπημένη και νηστίσιμη συνταγή από την Αργυρώ για να φτιάξετε πεντανόστιμο καλαμάρι με ρύζι. Όταν σκεφτόμαστε νηστεία, σίγουρα θα...
ΜαγείρεψεΓίγαντες στο φούρνο μελωμένοι Μια συνταγή της Αργυρώ εύκολη και μοναδική για φασόλια γίγαντες. Ένα όσπριο που δεν αγαπούν όλοι και κυρίως...
ΜαγείρεψεΕύκολη γλυκιά γαλατόπιτα Η παραδοσιακή συνταγή που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους. Αυτή η συνταγή της Αργυρώς θα γίνει η αγαπημένη σας συνήθεια...
ΜαγείρεψεΓια το χταπόδι γιαχνί με πατάτες,Ξεπλένουμε πρώτα το χταπόδι και το κόβουμε σε κομμάτια μεγαλύτερα από μπουκιά. Το τοποθετούμε...
ΜαγείρεψεΦάβα του Αιγαίου Η κλασική συνταγή για φάβα από την Αργυρώ. Αυτή που έφτιαχνε παλιά η γιαγιά και τρωγόταν στο λεπτό. Ένα...
ΜαγείρεψεΓια την αυθεντική Ισπανική παέγια θαλασσινών Ζεσταίνουμε πρώτα το λάδι σε ένα ρηχό και φαρδύ σκεύος.Προσθέτουμε τα καλαμάρια ή τη σουπιά και...
ΜαγείρεψεΓια τους γίγαντες με σπανάκι στο φούρνο από την προηγουμένη μουσκεύουμε τους γίγαντες σε μπόλικο νερό με 1 κ.γλ. σόδα μαγειρικής. Την...
ΜαγείρεψεΓια να φτιάξουμε το χταπόδι στη λαδόκολλα βγάζουμε το χταπόδι από τη συσκευασία και το βάζουμε σε τρυπητό σκεύος, πάνω από ένα...
ΜαγείρεψεΓια τα νηστίσιμα μύδια σαγανάκι με μουστάρδα και λεμόνι ζεσταίνουμε πρώτα το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις πιπεριές, το...
ΜαγείρεψεΓια το φρικασέ θαλασσινών καθαρίζουμε τις σουπιές, αφαιρούμε το μελάνι και τις ψιλοκόβουμε σε μπουκιές. Καθαρίζουμε τα καλαμάρια και τα κόβουμε σε...
ΜαγείρεψεΓια το λάχανο τουρσί πολίτικο, πρώτα βράζουμε 3 φλ νερό.Ψιλοκόβουμε το κόκκινο λάχανο και το βάζουμε σε σουρωτήρι. Προσθέτουμε τις...
ΜαγείρεψεΧαλβάς με ταχίνιΟ χαλβάς με ταχίνι είναι ένα γλύκισμα που θα λατρέψετε όλοι. Ο χαλβάς με ταχίνι θεωρείται εξαιρετικά θρεπτικός....
ΜαγείρεψεΧταπόδι ψητό στο αλουμινόχαρτο Για να φτιάξουμε το χταπόδι ψητό στο αλουμινόχαρτο, καθαρίζουμε πρώτα το χταπόδι και το βάζουμε ολόκληρο μέσα σε ένα μπολ....
ΜαγείρεψεΧαλβάς σιμιγδαλένιος από την Αργυρώ για όλες τις ώρες. Χαλβάς σιμιγδαλένιος με σταφίδες και αμύγδαλο ή καρύδια που γίνεται στην κατσαρόλα. Μια...
ΜαγείρεψεΜακαρονάδα με θαλασσινά μαγική Για τη μακαρονάδα με θαλασσινά, πρώτα καθαρίζουμε τα μύδια, τραβώντας το μουστάκι τους προς αντίθετη φορά και τρίβουμε...
ΜαγείρεψεΗ ταραμοσαλάτα αφρός με ψωμί είναι ένα από τα ωραιότερα ορεκτικά. Μια εύκολη συνταγή για σπιτική ταραμοσαλάτα με ψωμί από την...
ΜαγείρεψεΓια να φτιάξουμε τα μαυρομάτικα φασόλια με ρύζι, χόρτα και αυγοτάραχο,Βράζουμε πρώτα τα φασόλια μέχρι να μισομαλακώσουν, περίπου για 30΄...
ΜαγείρεψεΓια τους γίγαντες Πρεσπών με χταπόδι στο φούρνο και μανέστρα,από το προηγούμενο βράδυ βάζουμε τα φασόλια σε ένα μπολ...
ΜαγείρεψεΓια τα μύδια πιλάφι Θα χρειαστούμε ένα κιλό φρέσκα μαύρα μύδια με το κέλυφος, καθαρισμένα και πλυμένα. Δείτε πως να τα καθαρίσετε...
ΜαγείρεψεΟι σουπιές στιφάδο με κρεμμύδια και κόκκινη σάλτσα, είναι από τα αγαπημένα φαγητά της νηστείας και μη. Σε πολλές περιοχές παραλείπουν τη...
ΜαγείρεψεΓια το χταπόδι στιφάδο στο φούρνο, καθαρίζουμε πρώτα το χταπόδι και μετά το μαρινάρουμε.Όσο θα μαρινάρουμε το χταπόδι, θα ετοιμάσουμε τα...
ΜαγείρεψεΝτολμαδάκια γιαλαντζί πολίτικα με γεύση και νοστιμιά που δεν έχει προηγούμενο. Τα ντολμαδάκια γιαλαντζί πολίτικα είναι από τα πιο χαρακτηριστικά...
Μαγείρεψε