Για την εύκολη ταραμοσαλάτα μους, διαλέγουμε ταραμά καλής ποιότητας.Εγώ χρησιμοποιώ λευκό όμως μπορείτε να βάλετε και κόκκινο ταραμά για να βγει ροζ η...

Για την εύκολη ταραμοσαλάτα μους, διαλέγουμε ταραμά καλής ποιότητας.Εγώ χρησιμοποιώ λευκό όμως μπορείτε να βάλετε και κόκκινο ταραμά για να βγει ροζ η ταραμοσαλάτα. Εξαρτάται τι προτιμάτε. Γίνεται με απλά υλικά: ταραμά, κρεμμύδι, λεμόνι, λάδι και νερό.
Ιδανικά χρειάζεστε ένα μίξερ αλλά μπορεί να γίνει και χωρίς μίξερ, σε γουδί αλλά θέλει συνεχές χτύπημα. Αν την φτιάξετε χωρίς μίξερ θέλει συνεχές ανακάτεμα με γρήγορες κινήσεις για να γίνει κρεμώδης και βελούδινη.

Η ταραμοσαλατα είναι παραδοσιακά συνδεδεμένη με την Καθαρά Δευτέρα
και τη σαρακοστιανή νηστεία. Ωστόσο, στις μέρες μας έχει κατακτήσει τη θέση
που της αξίζει τόσο στην υψηλή γαστρονομία όσο και στο καθημερινό
τραπέζι. Η ταραμοσαλατα είναι ένας αγαπημένος ορεκτικός μεζές στο
κυριακάτικο τραπέζι ή στο τσιπουράδικο. Η ταραμοσαλατα είναι το σπιτικό

ντιπ που συνοδεύει τα θαλασσινά ή τα ντολμαδάκια. Η ταραμοσαλατα
μπορεί να γίνει ακόμη και άλειμμα που «αναβαθμίζει» ένα απλό σάντουϊτς με
αυγό και ντομάτα. Στο εστιατόριο, στο σπίτι, στη νηστεία, στα σνακ, η
ταραμοσαλατα είναι μια αγαπημένη γεύση για όλες τις περιστάσεις

  • προετοιμασία 3 λεπτά
356

Για την ταραμοσαλάτα

  • 80 γρ. ταραμάς λευκός
  • 1 ζουμερό λεμόνι
  • 1 κ.σ. τριμμένο ξερό κρεμμύδι
  • 300 γρ. καλαμποκέλαιο
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. νερό
  • Άνηθος ψιλοκομμένος (προαιρετικά)
  • Μελάνι σουπιάς για μαύρη ταραμοσαλάτα (προαιρετικά)

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Προσθέτουμε το λάδι σιγά σιγά

    Στο τέλος το νερό λίγο λίγο για να πετύχουμε τη ρευστότητα που θέλουμε

    Για την εύκολη ταραμοσαλάτα

    Η παραδοσιακή ταραμοσαλάτα δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας.

    Η κλασική ταραμοσαλάτα γίνεται με ψωμί ή πατάτα. Αυτή η ταραμοσαλάτα μους δεν έχει τίποτα από τα δύο! Γίνεται χωρίς ψωμί, χωρίς πατάτα, μόνο με λάδι και νερό! Ταραμοσαλάτα αλοιφή, βελούδινη με 3 υλικά!

    Βάζουμε στο μίξερ τον ταραμά, τον χυμό λεμονιού και το πολύ ψιλοκομένο ή τριμμένο κρεμμύδι.

    Τα πολτοποιούμε να γίνουν αλοιφή.

    Σιγά σιγά προσθέτουμε το λάδι σταδιακά ενώ ταυτόχρονα χτυπάμε με το μίξερ. Ιδανικό μίξερ είναι το ραβδομπλεντερ με τον στενό κάδο του.

    Η ταραμοσαλάτα αρχίζει να πήζει σιγά σιγά με την προσθήκη του λαδιού.

    Όταν βάλουμε στο τέλος και το ελαιόλαδο για την γεύση, σφίγγει αρκετά.

    Τότε προσθέτουμε το νερό σιγά σιγά όχι όλο με μιας.

    Με το νερό στην ταραμοσαλάτα θα πετύχουμε την ρευστότητα που θέλουμε.

    Γι αυτό το ρίχνουμε λίγο-λίγο και ταυτόχρονα πολτοποιούμε την μους ταραμοσαλάτα και σε 3’ είναι έτοιμη.

    Αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο ψιλοκομμένο άνηθο, ταιριάζει πάρα πολύ.

    Στο τέλος δηλαδή αφού την φτιάξουμε προσθέτουμε τον άνηθο κι ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

    Δοκιμάζουμε κι αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο λεμόνι για περισσότερη οξύτητα ή προσθέτουμε λίγο λάδι για να γλυκάνει.

    Την μεταφέρουμε σε γυάλινο σκεύος με καπάκι.

    Την διατηρούμε στο ψυγείο για πολλές ημέρες.

    Αν θέλουμε προσθέτουμε μελάνι σουπιάς για μαύρη ταραμοσαλάτα.

    Φτιάξε την εύκολη ταραμοσαλάτα και απόλαυσέ την ιδανικά με την τραγανή σπιτική λαγάνα μου. Και δεν χρειάζεται να είναι Καθαρή Δευτέρα για να τα απολαύσεις μαζί. Όλο τον χρόνο τα φτιάχνω και τα δυο γιατί είναι φανταστικές συνταγές.

    Βίντεο

    Ποιά άλλη ταραμοσαλάτα θα φτιάξεις;

    Κάτι μαγειρεύεται