Για την εύκολη ταραμοσαλάτα μους, διαλέγουμε ταραμά καλής ποιότητας. Εγώ χρησιμοποιώ λευκό όμως μπορείτε να βάλετε και κόκκινο ταραμά για να βγει ροζ η...

Για την εύκολη ταραμοσαλάτα μους, διαλέγουμε ταραμά καλής ποιότητας.

Εγώ χρησιμοποιώ λευκό όμως μπορείτε να βάλετε και κόκκινο ταραμά για να βγει ροζ η ταραμοσαλάτα. Εξαρτάται τι προτιμάτε. Γίνεται με 5 απλά υλικά: ταραμά, κρεμμύδι, λεμόνι, λάδι και νερό.
Ιδανικά χρειάζεστε ένα μίξερ αλλά μπορεί να γίνει και σε γουδί. Αν την φτιάξετε χωρίς μίξερ θέλει συνεχές ανακάτεμα με γρήγορες κινήσεις για να γίνει κρεμώδης και βελούδινη.

  • προετοιμασία 3 λεπτά
53

Για την ταραμοσαλάτα

  • 80 γρ. ταραμάς λευκός
  • 1 ζουμερό λεμόνι
  • 1 κ.σ. τριμμένο ξερό κρεμμύδι
  • 300 γρ. καλαμποκέλαιο
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. νερό
  • Άνηθος ψιλοκομμένος (προαιρετικά)
  • Μελάνι σουπιάς για μαύρη ταραμοσαλάτα (προαιρετικά)
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Προσθέτουμε το λάδι σιγά σιγά

    Στο τέλος το νερό λίγο λίγο για να πετύχουμε τη ρευστότητα που θέλουμε

    Για την εύκολη ταραμοσαλάτα

    Βάζουμε στο μίξερ τον ταραμά, τον χυμό λεμονιού και το πολύ ψιλοκομένο ή τριμμένο κρεμμύδι.

    Τα πολτοποιούμε να γίνουν αλοιφή.

    Σιγά σιγά προσθέτουμε το λάδι σταδιακά ενώ ταυτόχρονα χτυπάμε με το μίξερ. Ιδανικό μίξερ είναι το ραβδομπλεντερ με τον στενό κάδο του.

    Η ταραμοσαλάτα αρχίζει να πήζει σιγά σιγά με την προσθήκη του λαδιού.

    Όταν βάλουμε στο τέλος και το ελαιόλαδο για την γεύση, σφίγγει αρκετά.

    Τότε προσθέτουμε το νερό σιγά σιγά όχι όλο με μιας. Με το νερό στην ταραμοσαλάτα θα πετύχουμε την ρευστότητα που θέλουμε. Γι αυτό το ρίχνουμε λίγο-λίγο και ταυτόχρονα πολτοποιούμε την μους ταραμοσαλάτα και σε 3’ είναι έτοιμη.

    Αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο ψιλοκομμένο άνηθο, ταιριάζει πάρα πολύ.

    Στο τέλος δηλαδή αφού την φτιάξουμε προσθέτουμε τον άνηθο κι ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

    Δοκιμάζουμε κι αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο λεμόνι για περισσότερη οξύτητα ή προσθέτουμε λίγο λάδι για να γλυκάνει.

    Την μεταφέρουμε σε γυάλινο σκεύος με καπάκι.

    Την διατηρούμε στο ψυγείο για πολλές ημέρες.

    Αν θέλουμε προσθέτουμε μελάνι σουπιάς για μαύρη ταραμοσαλάτα.

    Φτιάξε την εύκολη ταραμοσαλάτα και απόλαυσέ την ιδανικά με την τραγανή σπιτική λαγάνα μου. Και δεν χρειάζεται να είναι Καθαρή Δευτέρα για να τα απολαύσεις μαζί. Όλο τον χρόνο τα φτιάχνω και τα δυο γιατί είναι φανταστικές συνταγές.

    λαγάνα - λαγάνα Αργυρώ - λαγάνες Αργυρώ - λαγάνες συνταγή - συνταγή για λαγάνες - λαγάνα συνταγή - λαγάνα με ταχίνι - συνταγή λαγάνας - Αργυρώ λαγάνα - συνταγή για λαγάνα - λαγάνα παραδοσιακή - λαγάνα εύκολη - λαγάνα όπως παλιά - λαγάνα συνταγή παραδοσιακή - λαγάνα Μπαρμπαρίγου - λαγάνα εύκολη - λαγάνες συνταγές - πώς φτιάχνω λαγάνα - γρήγορη λαγάνα - λαγάνα γρήγορη και εύκολη - λαγάνα χωρίς ζύμωμα - λαγάνα της γιαγιάς - λαγάνα με προζύμι - η καλύτερη λαγάνα - λαγάνα χωρίς μαγιά - λαγάνα με γλυκάνισο
    Διαφήμιση

    Μέχρι τώρα ποιά ταραμοσαλάτα προτιμούσες;

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται