Οι αγκινάρες αποτελούν ένα λαχανικό με σπουδαία διατροφική αξία. Στην Ελλάδα οι αγκινάρες δεν είναι και τόσο αγαπητές, παρόλο που μπορούν να δώσουν πολύ γευστικά πιάτα και συνταγές από την...
Μουσακάς της γιαγιάς
Ο μουσακάς της γιαγιάς, φτιάχνεται με άγρια αγκινάρα, που φυτρώνει σε όλη την ελληνική ύπαιθρο. Έχει σκούρο μωβ χρώμα και χίλιες φορές...
ΜαγείρεψεΦιδές με λαχανικά και χούμους
Για τη συνταγή φιδές με λαχανικά και χούμους, καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα λαχανικά μας σε πολύ μικρά καρέ. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο για τη συνταγή φιδές...
ΜαγείρεψεΑγκινάρες αλά πολίτα
Αγκινάρες αλά πολίτα Για τις αγκινάρες αλά πολίτα, ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο και τα λευκά μέρη των...
ΜαγείρεψεΣαλάτα μαρούλι
Η καθημερινή σαλάτα μαρούλι, μπορεί να ντυθεί με πολλές παραλλαγές, αρωματικές σως, και να συνοδεύσει το καθημερινό φαγητό αλλά κι ένα ανεπίσημο οικογενειακό...
ΜαγείρεψεΑγκινάρες λεμονάτες με πατάτες της Αργυρώς
Το πρώτο πράγμα που κάνουμε για να φτιάξουμε τις αγκινάρες λεμονάτες με πατάτες στο φούρνο είναι να καθαρίσουμε τις αγκινάρες.Αφού...
ΜαγείρεψεΜουσακάς με ψητά λαχανικά
Για τη συνταγή μουσακάς νηστίσιμος Άγιου Όρους, Για τη συνταγή μουσακάς νηστίσιμος Άγιου Όρους με ψητές μελιτζάνες και πατάτες και με ψητά...
ΜαγείρεψεΦρικασέ νηστίσιμο με λαδολέμονο από ταχίνι ολικής άλεσης της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου
Για το φρικασέ νηστίσιμο καθαρίζουμε πρώτα και κόβουμε σε κομμάτια σε μέγεθος μπουκιάς, τις σουπιές, το καλαμάρι ή το χταπόδι. Ζεσταίνουμε το...
ΜαγείρεψεΧταπόδι µε αγκινάρες και άνηθο της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου
Ξεκινάμε το χταπόδι με αγκινάρες βάζοντας πρώτα το χταπόδι μέσα σε μια κατσαρόλα με το κρασί και νερό ίσα να το καλύπτει....
ΜαγείρεψεΑρνί µε αγκινάρες και γιαούρτι στο φούρνο
Για το αρνί με αγκινάρες και γιαούρτι στο φούρνο,Πλένουμε πρώτα το κρέας να φύγουν τυχόν κοκαλάκια από το ταλιάρισμα...
ΜαγείρεψεΑρνάκι φρικασέ
Ξεκινάμε το αρνάκι φρικασέ, πλένοντας καλά το κρέας (μερίδες). Βάζουμε το αρνί σε μία κατσαρόλα. Το σκεπάζουμε με κρύο νερό και το...
ΜαγείρεψεΚατσικάκι φρικασέ με αγκινάρες
Για το κατσικάκι με αγκινάρες φρικασέ, ζεματάμε πρώτα το μαρούλι για 2΄-3΄ σε νερό που βράζει. Το στραγγίζουμε. Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το...
ΜαγείρεψεΠασχαλινή σαλάτα με αυγά
Για την πασχαλινή σαλάτα με αυγάΚαθαρίζουμε πρώτα τις πατάτες και τις κόβουμε με πιρούνι ακανόνιστα σε μια σαλατιέρα όσο είναι...
ΜαγείρεψεΟυζομεζέδες
Για τη ρεγγοσαλάτα Πάρου Για να φτιάξουμε τον πρώτο ουζομεζέ, αφαιρούμε την κόρα και μουσκεύουμε το ψωμί ή το παξιμάδι. Το στύβουμε.Με...
ΜαγείρεψεΑγκινάρες ογκρατέν
Για τις αγκινάρες ογκρατέν, προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο. Θα ψήσουμε στους 200ºC. Βουτυρώνουμε οβάλ πυρίμαχο σκεύος.Καθαρίζουμε τα πράσα, κόβουμε κατά μήκος της...
ΜαγείρεψεΑγκινάρες με φρέσκα κουκιά της Αργυρώς
Για τις αγκινάρες με φρέσκα κουκιά λεμονάτα καθαρίζουμε πρώτα τις αγκινάρες και τις βάζουμε σε μπολ με χοντρό αλάτι και 1 λεμόνι...
Μαγείρεψε