Αρωματική και πεντανόστιμη παραδοσιακή σαλάτα. Ο συνδυασμός από το μαρούλι, τα μυρωδικά, τα αυγά και το συριανό τυρί και το καταπράσινο λάδι άνηθου την...

Αρωματική και πεντανόστιμη παραδοσιακή σαλάτα. Ο συνδυασμός από το μαρούλι, τα μυρωδικά, τα αυγά και το συριανό τυρί και το καταπράσινο λάδι άνηθου την κάνουν ιδανική για ένα ελαφρύ γεύμα αλλά και ένα τέλειο συνοδευτικό για το γιορτινό ή το κυριακάτικο τραπέζι. Μια καλή ιδέα να εκμεταλλευτείτε τα κόκκινα αυγά του Πάσχα.

  • προετοιμασία 5 λεπτά
181
  • 250 γρ. παραδοσιακή σαλάτα Φρεσκούλης (1 συσκευασία)
  • 1/2 φλ. αγκινάρες λαδιού
  • 2 αυγά
  • Λίγες φλούδες συριανό τυρί Σαν Μιχάλη
  • Λιγα φύλλα άνηθο για το σερβίρισμα
  • Λίγο ξύσμα λεμονιού για το τελείωμα

Dressing

  • 1/4 φλ. λάδι άνηθου ή απλό ελαιόλαδο
  • 1/2 λεμόνι, χυμό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για το πράσινο λάδι άνηθου

  • 50 γρ. άνηθου
  • 150 γρ. ελαιόλαδο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Το ντρέσινγκ στη σαλάτα πάντα τελευταία στιγμή

    Βράσιμο του αυγού 4-5 λεπτά για μαλακή καρδιά

    Για καταπράσινο αρωματικό λάδι, απαραίτητο ζεμάτισμα στα βότανα.

    Για την σαλάτα

    Σε μια κατσαρόλα, βράζουμε δύο αυγά για περίπου 4-5 λεπτά, να μην σφίξουν πολύ. Αφήνουμε να κρυώσουν και μετά τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε στη μέση ή σε τέσσερα κομμάτια.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

    Σε ένα μπολ αδειάζουμε την παραδοσιακή σαλάτα που έχει μέσα: μαρούλι ρομάνο, κρεμμύδι φρέσκο και άνηθο.

    Προσθέτουμε τις αγκινάρες λαδιού πάνω στη σαλάτα.

    Κόβουμε και προσθέτουμε φλούδες από συριανό τυρί ή όποιο άλλο τυρί σας αρέσει.

    Προσθέτουμε τα αυγά.

    Περιχύνουμε την σαλάτα με το ντρέσινγκ.

    Για το τελείωμα προσθέτουμε το ξύσμα του λεμονιού και λίγα φύλλα άνηθου για το σερβίρισμα.

    Για το ντρέσινγκ

    Σε ένα μικρό μπόλ βάζουμε το λάδι άνηθου ή απλό ελαιόλαδο.

    Προσθέτουμε τον χυμό από μισό ζουμερό λεμόνι.

    Τέλος βάζουμε αλάτι και πιπέρι και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

    Περιχύνουμε την σαλάτα με το ντρέσινγκ την τελευταία στιγμή.

    Διαφήμιση

    Για το λάδι άνηθου

    Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνουμε τον άνηθο και ζεματίζουμε – βράζουμε για 15 δευτερόλεπτα τον άνηθο.

    Τον βγάζουμε σε μπολ με κρύο νερό και παγάκια να κοπεί ο βρασμός.

    Στεγνώνουμε πολύ καλά σε πετσέτα τον άνηθο.

    Στρίβουμε την πετσέτα με τον άνηθο να φύγει όλη η υγρασία.

    Βάζουμε τον στεγνό άνηθο στο μπλέντερ και προσθέτουμε το ελαιόλαδο

    Πολτοποιούμε τον άνηθο με ελαιόλαδο.

    Σουρώνουμε σε ψιλή σίτα.

    Κρατάμε το πράσινο λάδι άνηθου και αφαιρούμε την πούλπα.

    Διατηρούμε το λάδι άνηθου στο ψυγείο.

    Το πράσινο λάδι άνηθου είναι ιδανικό για σαλάτες, ceviche και γαρνίρισμα φαγητών.

    Διαφήμιση

    Πώς θα φτιάξεις το αρνί σου το Πάσχα;

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση

    Προτεινόμενος εξοπλισμός

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται