Τα δαφνόφυλλα είναι ένα αρωματικά φύλλα που χρησιμοποιούνται συνήθως στη μαγειρική. Τα δαφνόφυλλα μπορεί να χρησιμοποιηθούν ολόκληρα ή σε αποξηραμένη ακόμα και αλεσμένη μορφή. Συνήθως τα...
Γαρίδες jambalaya
Γαρίδες τζαμπαλάγια! Γαρίδες με άρωμα αμερικανικού νότου, η δική τους εκδοχή για την παέγια.Ψιλοκόβουμε το λουκάνικο, το κρεμμύδι, το σέλερι...
ΜαγείρεψεΜοσχαρίσιο συκώτι με καραμελωμένα κρεμμύδια
Μία φανταστική συνταγή για μοσχαρίσιο συκώτι που θα φτιάχνετε ξανά και ξανά. Το μοσχαρίσιο συκώτι τηγανιτό είναι απίστευτα γευστικό και δεν...
ΜαγείρεψεΜουσακάς με ρύζι και μανιτάρια
Μουσακάς με ρύζι και μανιτάρια απλά φανταστικός Εύκολη συνταγή μουσακά με κρέμα που θα σας πάρει τα μυαλά! Αυτός ο μουσακάς χωρίς...
ΜαγείρεψεΜοσχάρι Χριστουγεννιάτικο
Μοσχάρι Χριστουγεννιάτικο φανταστικό Αναρωτιέστε "τι να μαγειρέψω τα Χριστούγεννα"; Το χριστουγεννιάτικο μοσχάρι στην κατσαρόλα με δαμάσκηνα και μανιτάρια είναι η απάντηση για...
ΜαγείρεψεΦακές άσπρες
Η σούπα με φακές, σιτάρι ή χοντρό πλιγούρι, μπαχαρικά και δυόσμος, δημιουργεί ένα απίστευτο αποτέλεσμα. Θρεπτική vegan συνταγή με απλά υλικά...
ΜαγείρεψεΜουσακάς της γιαγιάς
Ο μουσακάς της γιαγιάς, φτιάχνεται με άγρια αγκινάρα, που φυτρώνει σε όλη την ελληνική ύπαιθρο. Έχει σκούρο μωβ χρώμα και χίλιες φορές...
ΜαγείρεψεΠίτα του βοσκού
Για την πιτα του βοσκου με πουρε από πατατα και κιμα, Η πιτα του βοσκου είναι φανταστική και πεντανόστιμη. Ξεκινήστε την...
ΜαγείρεψεΣπαγγέτι με pesto, πικάντικες γαρίδες και ντοματίνια κονφί
Γι' αυτή την ιταλική συνταγή με γαρίδες, βάζουμε πρώτα μια κουτάλια λάδι σε κατσαρόλα και ψήνουμε τα κεφάλια και τα τσόφλια...
ΜαγείρεψεΧταπόδι με φάβα
Ξεκινάμε το χταπόδι με φάβα, ετοιμάζοντας πρώτα το χταπόδι. Χρειαζόμαστε ένα μικρό πήλινο σκεύος που να χωράει το χταπόδι. Αυτό είναι...
ΜαγείρεψεΑρνί γιουβέτσι στο φούρνο
Για το παραδοσιακό αρνί γιουβέτσι στο φούρνο επιλέγουμε αρνάκι σπάλα, κατά προτίμηση κομμένο σε μερίδες.Στεγνώνουμε πολύ καλά το αρνί σε...
ΜαγείρεψεΜοσχάρι νουά κατσαρόλας
Για το μοσχάρι νουά κατσαρόλας, ξεπλένουμε πρώτα τα μανιτάρια και τα βάζουμε σε μπολ. Καλύπτουμε με ζεστό νερό και αφήνουμε να...
ΜαγείρεψεΕύκολος μουσακάς – Ψευτομουσακάς
Ο εύκολος μουσακάς, που είναι ψευτομουσακάς, πολύ εύκολος μουσακάς της τεμπέλας δηλαδή, δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει τον παραδοσιακό από...
ΜαγείρεψεΑγριογούρουνο στιφάδο
Κρασάτο αγριογούρουνο στιφάδο µε μέλι και πορτοκάλι. Σε όποιο τραπέζι και να το βγάλετε θα γίνει ανάρπαστο. Με το μαρινάρισμα και...
ΜαγείρεψεΑρνάκι στη γάστρα με πατάτες
Για το αρνί στη γάστρα με πατάτες,Ψιλοκόβουμε πρώτα το σκόρδο με το μπέικον, τη ρίγανη και το δεντρολίβανο. ...
ΜαγείρεψεΓαρδουμπάκια
Για τα γαρδουμπάκια πρέπει να προσέξουμε και να πλύνουμε τα έντερα πολύ καλά.Μετά με μαχαίρι τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. ...
ΜαγείρεψεΚοκκινιστό μοσχάρι με πουρέ μελιτζάνας
Για το κοκκινιστό μοσχάριΚόβουμε το κρέας σε μεγάλες μπουκιές. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίζουμε το κρέας γύρω...
ΜαγείρεψεΚρέας γιαχνί με μαστίχα
Για το κρέας γιαχνί με μαστίχα Χίου, κόβουμε με ένα μαχαίρι τα λαχανικά.Βράζουμε πρώτα το μοσχάρι με το θυμάρι και...
ΜαγείρεψεΜοσχαράκι κοκκινιστό με πουρέ ογκρατέν
Για το κοκκινιστό μοσχαράκι με πουρέ, πρώτα θωρακίζουμε το κρέας, για να γίνει πιο ζουμερό το μοσχάρι.Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο...
ΜαγείρεψεΜπούτι αρνίσιο με κρασί και σκορδάτη σάλτσα
Ξεκινάμε να φτιάξουμε το αρνίσιο μπούτι στο φούρνο, βάζοντας πρώτα το ελαιόλαδο σε λαμαρίνα. Την τοποθετούμε στο φούρνο στους 250°C στις...
ΜαγείρεψεΠλευρά μοσχαριού με σάλτσα κρασιού
Για τα πλευρά μοσχαριού με σάλτσα κρασιού,Κόβουμε τα μοσχαρίσια πλευρά σε χοντρά κομμάτια, ανάμεσα στα κόκαλα ή ζητάμε από τον...
ΜαγείρεψεΨαρονέφρι µε δαµάσκηνα και κρασί
Για το ψαρονέφρι με δαμάσκηνα και κρασί,Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πλασοτέ κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι. Βάζουμε μέσα το κρέας...
ΜαγείρεψεVitello Tonnato
Για το Vitello Tonnato (βιτέλο τονάτο), πλένουμε το κρέας. Το δένουμε με σπάγκο μαγειρικής για να κρατήσει το σχήμα του ή...
ΜαγείρεψεΧριστόψωμο παριανό
Για το χριστόψωμο, πρώτα απ' όλα, σε ένα λίτρο νερό βράζουμε τα φύλλα δάφνης και το γλυκάνισο για 2΄-3΄. Αφήνουμε το νερό να...
ΜαγείρεψεΜουσακάς της Αργυρώς
Ο Μουσακάς, είναι ένα από τα πιο γνωστά και αγαπημένα φαγητά της ελληνικής κουζίνας, με πολλές ή λίγες θερμίδες, μια συνταγή...
ΜαγείρεψεΓίγαντες στη γάστρα
Για τους γίγαντες στη γάστρα, από το προηγούμενο βράδυ μουλιάζουμε τους γίγαντες σε μπόλικο νερό. Την επόμενη ξεπλένουμε και στραγγίζουμε καλά....
Μαγείρεψε