Καλαμαρι

Καλαμαρι, από τα πιο αγαπημένα μαλάκια.

Το καλαμαρι είναι ένα μαλάκιο, που στο μυαλό κάθε Έλληνα είναι συνδεδεμένο με την περίοδο της Σαρακοστής, καθώς και με το καλοκαίρι. Υπάρχουν αρκετά είδη, ωστόσο στην χώρα μας το μέγεθός τους είναι σχετικά μικρό. Μπορεί να αποτελέσει έναν νόστιμο μεζέ, αλλά και ένα πλήρες γεύμα.

Θρεπτική Αξία

Το καλαμαρι είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης. Μάλιστα, τα 100 γραμμάρια περιέχουν 18 γραμμάρια πρωτεΐνης. Επίσης, περιέχει ω-3 λιπαρά οξέα, βιταμίνη C, σίδηρο και ασβέστιο. Επίσης περιέχει πολύ μικρές ποσότητες λίπους και υδατανθράκων. Τα περισσότερα από τα οφέλη για την υγεία μας είναι αποτέλεσμα των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων που προωθούν την καλή υγεία της καρδιάς και σχετίζονται με την μείωση καρδιαγγειακών προβλημάτων. Επίσης αυτά τα λιπαρά οξέα βοηθούν στην διατήρηση μιας καλής επιδερμίδας. Τέλος, το καλαμαρι περιέχει και σελήνιο, ένα πολύ σημαντικό μέταλλο για την λειτουργία του θυρεοειδούς.