"
Συνταγή για σπιτική πίτσα Σικάγο με αφράτη ζύμη, πλούσια γέμιση, υπέροχη σάλτσα, λουκάνικα και όχι μόνο! Αν αγαπάς την πίτσα με φουσκωτή ζύμη θα...

Συνταγή για σπιτική πίτσα Σικάγο με αφράτη ζύμη, πλούσια γέμιση, υπέροχη σάλτσα, λουκάνικα και όχι μόνο! Αν αγαπάς την πίτσα με φουσκωτή ζύμη θα λατρέψεις την πίτσα Σικάγο που ψήνεται απαραίτητα σε βαθύ ταψί! Τα υλικά που σας δίνω είναι για δύο μεγάλες, πλούσιες πίτσες.

  • προετοιμασία 20 λεπτά
  • μαγείρεμα 35 λεπτά
Βαθμολογήστε

Ζύμη (για 2 πίτσες)

  • 400 γρ. αλεύρι δυνατό
  • 100 γρ. καλαμποκάλευρο
  • 350 ml χλιαρό νερό
  • 1 φακελάκι (8 γραμ.) ξηρή μαγιά
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  • 3 κ.σ. βούτυρο λιωμένο (χλιαρό)
  • 1½ κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. αποξηραμένα βότανα προαιρετικά (ρίγανη- βασιλικό-θυμάρι)
  • 4 κ.σ. βούτυρο μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
  • Για τη σάλτσα ντομάτας
  • 1 συσκ. αποφλοιωμένες ντομάτες ή ψιλοκομμένες (400 γρ.)
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1/2 φλ. πλατύφυλλος βασιλικός
  • 1/2 κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη γέμιση

  • 3 μπάλες φρέσκια μοτσαρέλα των 125 γραμ. (ή μοτσαρέλα μπαστούνι)
  • 4 κ.σ. παρμεζάνα (γεμάτες)
  • 2 χωριάτικα λουκάνικα ψιλοκομμένα χωρίς το περίβλημα
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 πιπεριά κόκκινη

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τη Pizza Chicago

    Αυτή η συνταγή για αφράτη ζύμη για πίτσα μας δίνει δυο πίτσες, σε ταψί 26 εκατοστών.

    Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο, το αλάτι, τη ζάχαρη και τη μαγιά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά της pizza Chicago.

    Βάζουμε το γάντζο ζυμώματος.

    Προσθέτουμε το νερό, ζυμώνουμε και τέλος ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο.

    Ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενωθούν τα υλικά σε ζύμη για πίτσα εύκολη, περίπου 1-2 λεπτά.

    Αυξάνουμε την ταχύτητα στο μίξερ, ζυμώνουμε περίπου 5 λεπτά, μέχρι η ζύμη να γίνει απαλή και ελαστική.

    Ρίχνουμε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο μέσα σε ένα μπολ και αλείφουμε όλη την επιφάνεια του.

    Ζυμώνουμε λίγο τη ζύμη της pizza Chicago με τα χέρια επάνω στον πάγκο εργασίας, μαζεύουμε όλες τις ενώσεις από κάτω και τοποθετούμε την μπάλα ζύμης μέσα στο λαδωμένο μπολ και καλύπτουμε με μεμβράνη κουζίνας.

    Αφήνουμε τη ζύμη να διπλασιαστεί σε όγκο, περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά, ανάλογα με τη θερμοκρασία του χώρου.

    Αφού διπλασιαστεί το ζυμάρι για πίτσα το βγάζουμε στην επιφάνεια εργασίας.

    Με έναν πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο, περίπου 35 επί 45 εκατοστά.

    Απλώνουμε με το χέρι ή με μαλακή σπάτουλα το μαλακό βούτυρο (όχι λιωμένο) σε όλη την επιφάνεια του φύλλου, αφήνοντας 1 -1/2 εκατοστά κενό περιμετρικά του φύλλου. 

    Τυλίγουμε το φύλλο σε ρολό σφιχτό.

    Η ένωση πάντα προς τα κάτω στον πάγκο.

    Κόβουμε το ρολό στη μέση και κάθε κομμάτι το διπλώνουμε σαν φάκελο, με 3 βόλτες.

    Μαζεύουμε τις ενώσεις από κάτω και ξαναβάζουμε τη ζύμη (και τα δυο κομμάτια) στο λαδωμένο μπολ.

    Αφήνουμε τη ζύμη για πίτσα εύκολη για 1 ώρα στο ψυγείο.

    Ταυτόχρονα, φουσκώνει και παγώνουν οι στρώσεις ζύμης και κάνουν πιο μπισκοτένιο αποτέλεσμα της pizza Chicago. 

    Διαφήμιση

    Για τη κάθε πίτσα

    Λαδώνουμε ένα ταψάκι 26 εκατοστών.

    Ανοίγουμε την αφράτη ζύμη για πίτσα Σικάγο με πλάστη σε μεγάλη διάμετρο, ώστε να καλύψει τη βάση και τα πλαϊνά του ταψιού.

    Μην αλευρώνετε καθόλου. Είναι περιττό και θα χαλάσει τη μπισκοτένια υφή της ζύμης. 

    Αν είναι πολύ κρύα η ζύμη αφήστε την λίγο να ξεκουραστεί και να μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου.  

    Απλώνουμε στη βάση, στο ζυμάρι για πίτσα κομμάτια φέτες μοτσαρέλα, το λουκάνικο κι ό,τι άλλο υλικό θέλουμε, ρίχνουμε 2-3 κουταλιές σάλτσας και επαναλαμβάνουμε με τα τυριά και και το λουκάνικο.

    Έπειτα καλύπτουμε την επιφάνεια με παχιά σάλτσα.

     Τέλος, πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στην πιο δυνατή θερμοκρασία, 220-250°C. 

    Ψήνουμε περίπου 35 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά η αφράτη ζύμη της πίτσας. 

    Αφήνουμε να σταθεί 5-10 λεπτά κι έπειτα ξεφορμάρουμε την παχιά πίτσα Σικάγο πάνω σε δίσκο.

    Την κόβουμε με προσοχή, γιατί η καρδιά της πίτσας θα τρέχει λιωμένα τυριά και σαλτσούλα. 

    Για τη σάλτσα

    Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.

    Αφήνουμε να γίνει διάφανο για λίγα λεπτά για τη σάλτσα για πίτσα.

    Προσθέτουμε το σκόρδο, σπασμένο η ψιλοκομμένο, και τον πελτέ και σοτάρουμε 1 λεπτό ανακατεύοντας. 

    Ρίχνουμε μέσα τις ντομάτες, τη ζάχαρη, τα βότανα, και το αλατοπίπερο και φέρνουμε σε σημείο βρασμού.

    Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για πίτσα με καπάκι, για περίπου 30 λεπτά μέχρι να πυκνώσει πολύ.

    Στο τέλος προσθέτουμε τον φρέσκο βασιλικό και τη ρίγανη, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.

    Την αφήνουμε στην άκρη.

    Για τα λουκάνικα

    Ψιλοκόβουμε τα λουκάνικα και τα σοτάρουμε σε στεγνό τηγάνι για λίγα λεπτά.

    Τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να γεμίσουμε τη ζύμη για πίτσα απ’ την Αργυρώ. 

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×