Αλμυρή τάρτα λαχανικών με ζύμη κουρού

Αφράτη και αρωματική τάρτα λαχανικών με πράσα, μανιτάρια, καρότα, κατίκι Δομοκού και κίτρινα τυριά. Ιδανική για τραπέζι, brunch ή ελαφρύ γεύμα.

Εύκολη
1:00

6

15 λεπτά

45 λεπτά

αλμυρη ταρτα με ζυμη κουρου

Υλικά

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο, το καρότο και τα μανιτάρια για 10 λεπτά να στεγνώσουν.
  2. Τα πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι και τα βάζουμε σε μπολ να κρυώσουν ελαφρά.
  3. Προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα, τα κίτρινα τυριά, το κατίκι και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε.
  4. Στρώνουμε το φύλλο σε βαθιά βουτυρωμένη φόρμα με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 20 ή 22 εκ. καλύπτοντας και τα πλαϊνά τοιχώματα μέχρι πάνω.
  5. Αδειάζουμε μέσα τη γέμιση και ισιώνουμε την επιφάνειά της με ένα κουτάλι.
  6. Ψήνουμε την τάρτα σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, για 45 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθεί η γέμιση και να ροδίσει το φύλλο.
  7. Την αφήνουμε να σταθεί εκτός φούρνου για 30λεπτά. Την ξεφορμάρουμε και την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και να σταθεροποιηθεί πλήρως η γέμιση προτού τη σερβίρουμε στο τραπέζι.
Απόρρητο