Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Εξοπλισμός
Τηγάνι
Φόρμα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Εκτέλεση
ΒΑΣΗ
- Σοτάρουμε πρώτα σε τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο το σπανάκι να βγάλει τα υγρά του.
- Το στραγγίζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Βάζουμε τα κράκερ στους κόφτες του μίξερ και τα αλέθουμε μέχρι να γίνουν σκόνη.
- Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και την παρμεζάνα και συνεχίζουμε το χτύπημα στους κόφτες να γίνει το μίγμα σαν βρεγμένη άμμος.
- Βάζουμε το μίγμα σε κυκλική φόρμα για κέικ με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 26 εκ.
- Πιέζουμε το μίγμα με τα χέρια ή με την ανάποδη του κουταλιού και το στρώνουμε ομοιόμορφα.
- Το παγώνουμε στην κατάψυξη για 5 με 10 λεπτά.
ΓΕΜΙΣΗ
- Βάζουμε στο μπολ του μίξερ όλα τα τυριά και τα λιώνουμε με το αντίστοιχο εξάρτημα μέχρι να γίνουν κρέμα.
- Συνεχίζοντας να δουλεύει το μίξερ προσθέτουμε το γιαούρτι, το αλάτι, το πιπέρι, τα μυρωδικά και τέλος τα χτυπημένα αυγά, μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη κρέμα.
- Προσθέτουμε το σπανάκι και το καρότο και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε το μίγμα στη φόρμα και ψήνουμε στους 160ºC για 35 με 40 λεπτά.
- Βγάζουμε από το φούρνο το τσίζκεικ με γιαούρτι και αφήνουμε να κρυώσει για 15′ πριν το σερβίρουμε.