Αρνάκι λεμονάτο

Παραδοσιακή συνταγή από την Κόρωνο για αρνί λεμονάτο κατσαρόλας. Λίγα υλικά, εύκολη συνταγή με απίστευτη νοστιμιά που οφείλεται στα παραδοσιακά προϊόντα Νάξου.

6

15 λεπτά

45 λεπτά

αρνάκι λεμονάτο αρνι στην κατσαρόλα κατσαρόλας με ρύζι πατάτες παραδοσιακή συνταγή Νάξος

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΝΑΚΙ ΛΕΜΟΝΑΤΟ

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΝΑΚΙ ΛΕΜΟΝΑΤΟ

Video

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζεσταίνουμε πρώτα σε μία πλασωτέ κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το αρνί μέχρι να πάρει ένα έντονο χρώμα ολόγυρα.
  2. Προσθέτουμε και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρουμε για λίγα λεπτά να γίνει διάφανο.
  3. Προσθέτουμε νερό ίσα να σκεπαστεί το κρέας μας.
  4. Αλατίζουμε και σκεπάζουμε με το καπάκι της κατσαρόλας.
  5. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει καλά το αρνάκι.
  6. Προς το τέλος ρίχνουμε και το χυμό λεμονιού.
  7. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και να πήξει η σάλτσα η οποία πρέπει να είναι πυκνή και μελωμένη.
  8. Αποσύρουμε από την φωτιά και σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες Νάξου.
  9. Τη μοναδική αυτή παραδοσιακή συνταγή του Αιγαίου, μοιράστηκε μαζί μας η κυρία Ματίνα.
 αρνάκι λεμονάτο στην κατσαρόλα αρνί λεμονάτο κατσαρόλας παραδοσιακή συνταγή Νάξος αργυρω οι μαμαδες του αιγαιου
Απόρρητο