Αρνάκι με βερίκοκα

Μοναδικός συνδυασμός με τα αμύγδαλα να προσθέτουν τη δική τους ξεχωριστή γευστική νότα.

4

15 λεπτά

40 λεπτά

αρνάκι με βερίκοκα βερυκοκα στην κατσαρόλα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΝΑΚΙ ΜΕ ΒΕΡΙΚΟΚΑ

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΝΑΚΙ ΜΕ ΒΕΡΙΚΟΚΑ

Εκτέλεση

ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΝΑΚΙ ΜΕ ΒΕΡΙΚΟΚΑ

  1. Σοτάρουμε πρώτα σε μία κατσαρόλα το κρέας για 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
  2. Το βγάζουμε σε πιατέλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα αφήνουμε για 5 λεπτά.
  3. Ξαναβάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα και σβήνουμε με το κονιάκ.
  4. Προσθέτουμε το ζωμό, το ξύσμα, το χυμό πορτοκάλι, το μέλι, την κανέλα.
  5. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  6. Σκεπάζουμε και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα.
  7. Ανοίγουμε το καπάκι και ρίχνουμε τα βερίκοκα κομμένα στη μέση, καθώς και το δυόσμο, και αφήνουμε να βράσει για ακόμα 30 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να μελώσει.
  8. Λίγο πριν κατεβάσουμε το φαγητό από τη φωτιά ρίχνουμε τα αμύγδαλα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Απόρρητο