Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΝΑΚΙ ΜΕ ΒΕΡΙΚΟΚΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΝΑΚΙ ΜΕ ΒΕΡΙΚΟΚΑ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΝΑΚΙ ΜΕ ΒΕΡΙΚΟΚΑ
- Σοτάρουμε πρώτα σε μία κατσαρόλα το κρέας για 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
- Το βγάζουμε σε πιατέλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα αφήνουμε για 5 λεπτά.
- Ξαναβάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα και σβήνουμε με το κονιάκ.
- Προσθέτουμε το ζωμό, το ξύσμα, το χυμό πορτοκάλι, το μέλι, την κανέλα.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Σκεπάζουμε και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα.
- Ανοίγουμε το καπάκι και ρίχνουμε τα βερίκοκα κομμένα στη μέση, καθώς και το δυόσμο, και αφήνουμε να βράσει για ακόμα 30 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να μελώσει.
- Λίγο πριν κατεβάσουμε το φαγητό από τη φωτιά ρίχνουμε τα αμύγδαλα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.