Αυγοφέτες (french toast)
Για να φτιάξουμε τις γλυκές αυγοφέτες με μέλι ή κανελοζάχαρη (french toast),
- σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, το γάλα, τη βανίλια, την κανέλα και το αλάτι με ένα σύρμα και αφήνουμε στην άκρη.
- Βάζουμε το ψωμί σε ένα μεγάλο πυρίμαχο σκεύος, που να χωράει το ψωμί και περιχύνουμε με το μείγμα αυγού.
- Τα αφήνουμε να σταθούν για 10 λεπτά και να ρουφήξουν το μείγμα. Αναποδογυρίζουμε τις φέτες και αφήνουμε ακόμη 10 λεπτά να ρουφήξουν το υγρό μείγμα
- Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Βάζουμε λίγο βούτυρο να λιώσει.
- Πιάνουμε μια μια φέτα, την κρατάμε λίγο για να στραγγίσει και τη βάζουμε στο τηγάνι.
- Ροδίζουμε κάθε αυγοφέτα για 2-3′ και αναποδογυρίζουμε για να ροδίσει και από την άλλη. Προσθέτουμε λίγο βούτυρο και συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες κατά τον ίδιο τρόπο.
- Σερβίρουμε με μέλι και κανέλα ή κανελοζάχαρη. Ακουμπάμε λίγο βούτυρο στη ζεστή αυγοφέτα για να λιώσει.
- Αν θέλουμε σερβίρουμε με φρέσκα φρούτα.
Αυτές οι γλυκές αυγοφέτες είναι μια υπέροχη επιλογή για πρωινό αλλά και brunch. Δείτε επίσης τη συνταγή μου για πεντανόστιμες αλμυρές αυγοφέτες εδώ.