Υλικά
Εξοπλισμός
Ταψί
Υλικά
Εκτέλεση
- Στρώνουμε πρώτα σε ένα ταψί λαδόκολλα.
- Απλώνουμε το μπέικον και το ψήνουμε στους 200°C μέχρι να ροδίσει καλά και να γίνει τραγανό.
- Το αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσει και να κρυώσει.
- Κόβουμε τα αυγά στη μέση.
- Αφαιρούμε τους κρόκους και τους βάζουμε σε ένα μπολ.
- Με ένα πιρούνι λιώνουμε τους κρόκους.
- Προσθέτουμε τη μαγιονέζα, το ξίδι, τη ζάχαρη το αλάτι και το πιπέρι. Αν θέλετε να φτιάξετε τη δική σας σπιτική μαγιονέζα, δείτε εδώ τη συνταγή.
- Ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο και τραγανό μπέικον και το σπανάκι. Ανακατεύουμε.
- Γεμίζουμε τα ασπράδια με τη γέμιση κρόκου.
- Τοποθετούμε τα αυγά σε πιατέλα και φυλάσσουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.
ΜΥΣΤΙΚΑ
- Αν θέλετε, μπορείτε να αλέσετε όλα τα υλικά στο μπλέντερ για πιο λείο αποτέλεσμα. Όμως το χρώμα της γέμισης θα βγει πολύ σκούρο.
- Εγώ τα προτιμώ σε μπολ λιωμένα καλά με το πιρούνι. Απλά λιώστε τα υλικά πολύ καλά να ομογενοποιηθούν.
- Βάλτε σε κορνέ μιας χρήσεως και γεμίστε τα αυγά ή γεμίστε με κουτάλι.