"
Βάλτε τα λαχανικά που αγαπάτε και πατάτες κομμένες σε καρέ, και απολαύστε αυτό το πεντανόστιμο φαγητό όλο το χρόνο. Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή και, ακόμη...

Βάλτε τα λαχανικά που αγαπάτε και πατάτες κομμένες σε καρέ, και απολαύστε αυτό το πεντανόστιμο φαγητό όλο το χρόνο. Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή και, ακόμη κι αν δεν ανήκετε στους λάτρεις του ψαριού, θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

Μία εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή της Αργυρώς για να φτιάξετε ψάρι στο φούρνο. Με πατάτες και μπόλικα λαχανικά, το ψάρι στο φούρνο θα γίνει τόσο νόστιμος και μυρωδάτος που δεν θα αντισταθεί κανείς. Βάλτε τα λαχανικά που σας αρέσουν περισσότερο και απολαύστε το ψάρι ψητό στο φούρνο κάθε εποχή.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 55 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για το μπακαλιάρο στο φούρνο με λαχανικά

  • 1½ κ. καθαρισμένο ψάρι (μπακαλιάρο ή φαγκρί ή συναγρίδα ή σκορπίνα κ.λπ.)
  • 3 κλων. σέλερι κομμένα σε καρέ
  • 3 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε καρέ
  • 3 ντομάτες κομμένες σε καρέ
  • 3 πατάτες κομμένες σε μικρά καρέ
  • 1 ντομάτα κομμένη σε φέτες
  • 2 κλων. φρέσκο θυμάρι ή φρέσκια ρίγανη
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
  • 420 Θερμίδες
    (kcal)
  • 40% Λιπαρά
  • 35% Υδατ/κες
  • 25% Πρωτεΐνες
* Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

* Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το ψάρι

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο

Στην αρχή ψήνουμε σκεπασμένο για 40΄και μετά ξεσκεπάζουμε

Για το ψάρι στο φούρνο

Με ένα μαχαίρι κόβουμε όλα τα λαχανικά σε καρέ.

Στη συνέχεια, καθαρίζουμε το ψάρι από τα λέπια και τα βράγχια και πλένουμε πολύ καλά την κοιλιά του.

Σε μακρόστενο ταψί ή πυρίμαχο σκεύος στρώνουμε τα κομμένα σε καρέ λαχανικά.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύουμε με τα χέρια.

Τοποθετούμε το ψάρι πάνω στο στρώμα των λαχανικών και το καλύπτουμε με τις φέτες ντομάτας.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. 

Μπήγουμε στα υλικά το θυμάρι και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.

Καλύπτουμε το ταψί με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200οC, στις αντιστάσεις, για 40΄.

Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 15΄.

Διαφήμιση

Εσύ ποιο ψάρι προτιμάς;

Συμβουλή του Ειδικού

Το ψάρι είναι εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας, δίνοντας έτσι το υπόστρωμα στο σώμα μας να «χτίσει» και να διατηρήσει ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα. Ταυτόχρονα, εφοδιάζει τον οργανισμό μας και με την πολύτιμη βιταμίνη D. Ο ρόλος της είναι καθοριστικός στη μετατροπή των Τ-λεμφοκυττάρων σε κύτταρα δολοφόνους (NK- cells) που μπορούν και μάχονται τους εξωτερικούς εισβολείς, τα παθογόνα μικρόβια. Σε περίπτωση χαμηλών επιπέδων βιταμίνης D δεν ενεργοποιείται ο αμυντικός αυτός μηχανισμός με αποτέλεσμα η εξουδετέρωση των παθογόνων ιών και βακτηρίων να μην επιτυγχάνεται. Σε αυτά προσθέστε την αυξημένη βιοδιαθεσιμότητα καροτενοειδών (από σέλερι, κρεμμύδι, ντομάτα) που εξασφαλίζεται λόγω της ύπαρξης λιπαρών στη συνταγή (ελαιόλαδο, ψάρι) και αμέσως γίνεται αντιληπτό ότι ένα τέτοιο φαγητό δεν θα πρέπει να λείπει από το εβδομαδιαίο μας διαιτολόγιο.

Dr. Τάσος Παπαλαζάρου

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Κάτι μαγειρεύεται

Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

Εγκατάσταση
×