Παραδοσιακή βασιλόπιτα
Κοσκινίζουμε πρώτα το αλεύρι με το baking powder.
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους των αυγών και στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα το ξύσμα, το μαχλέπι, τη βανίλια, το γάλα και το κονιάκ.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα ασπράδια με το αλάτι.
Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε σφιχτή μαρέγκα.
Ρίχνουμε στο μίγμα των κρόκων εναλλάξ το αλεύρι με τη μαρέγκα, διπλώνοντας απαλά με μια σπάτουλα.
Τέλος ρίχνουμε τα χοντροκομμένα αμύγδαλα και ανακατεύουμε ελαφρά.
Αλείφουμε με λίγο βούτυρο ένα ταψί Νο 30 και στρώνουμε μέσα αντικολλητικό χαρτί.
Αδειάζουμε το μίγμα στο ταψί και χτυπάμε ελαφρά να φύγει ο αέρας.
Προσθέτουμε το φλουρί για τη βασιλόπιτα.
Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε τη βασιλόπιτα με φιλέ αμυγδάλου.
Ψήσιμο
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στις αντιστάσεις στην κάτω σχάρα για περίπου 55 λεπτά.
Αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά στο ταψί και την αναποδογυρίζουμε σε σχάρα, για να κρυώσει.
Κοσκινίζουμε πάνω, επίσης αν θέλουμε, ζάχαρη άχνη.
Αφράτη και λαχταριστή, θα φέρει τύχη στο σπιτικό σας και πολλά χαρούμενα χαμόγελα στους αγαπημένους σας. Φτιάξτε τη φέτος και θα με θυμηθείτε!
Δείτε το μυστικό μου για την πιο αφράτη βασιλόπιτα και πάρτε ιδέες για υπέροχες συνταγές για το γιορτινό τραπέζι.