Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε σε ένα μικρό σκεύος το βούτυρο και καραμελώνουμε την πρωτεΐνη του για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά και
να βγάλει όλο το άρωμά του. Το αφήνουμε να κρυώσει τελείως. - Χτυπάμε σε ένα μπολ με το σύρμα τα αυγά και τη ζάχαρη, να αφρατέψουν, και προσθέτουμε τη βανίλια και το κρύο πλέον λιωμένο βούτυρο. Χτυπάμε με το σύρμα να γυαλίσει το μείγμα.
- Κοσκινίζουμε σε μια μπασίνα το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι και τη σόδα και ρίχνουμε τα μισά στο μείγμα των αυγών ανακατεύοντας με το σύρμα.
- Τέλος, ενσωματώνουμε και τα υπόλοιπα στερεά υλικά καθώς και τις σταγόνες σοκολάτας (λευκής και γάλακτος) και το αμύγδαλο, αναδιπλώνοντας απαλά με σπάτουλα μέχρι να αποκτήσουμε μια μαλακή εύπλαστη ζύμη.
- Τη χωρίζουμε σε δύο μέρη τα οποία πλάθουμε σαν μπαγκέτες.
- Πιέζουμε ελαφρά να πλατύνουν (πάχος 3 εκ.).
- Ακουμπάμε τις μπαγκέτες ζύμης σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τις ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 160°C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για 25 λεπτά περίπου. Όταν φουσκώσουν ελαφρά και σκάσουν στην επιφάνεια, είναι έτοιμα.
- Αφού κρυώσουν λίγο, κόβουμε με προσοχή διαγώνια σε λεπτές φέτες τα biscotti. Τα αραδιάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω και τα ψήνουμε στους 140°C, για περίπου 20 λεπτά ακόμα, να στεγνώσουν και να γίνουν τραγανά.
- Όταν κρυώσουν τελείως τα βουτάμε την άκρη τους σε λιωμένη σοκολάτα.
- Τα αφήνουμε σε αντικολλητικό χαρτί να στεγνώσει η επικάλυψη και στη συνέχεια τα αποθηκεύουμε σε σκεύος που κλείνει αεροστεγώς, για να διατηρηθούν τραγανά μέχρι το τελευταίο.