Εύκολο, γρήγορο, ζουμερό και σοκολατένιο, αυτό το μπράουνις, θα σας κάνει να μην ξεκολλάτε από το ταψί.

Εύκολο, γρήγορο, ζουμερό και σοκολατένιο, αυτό το μπράουνις, θα σας κάνει να μην ξεκολλάτε από το ταψί.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 35 λεπτά
132
  • 250 γραμ. βούτυρο
  • 400 γραμ. ζάχαρη
  • 4 αβγά
  • 2 βανίλιες
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 80 γραμ. κακάο
  • 125 γραμ. αλεύρι
  • 1/2 κ.γλ. baking powder
  • 1 συσκευασία μινι μπισκότα γεμιστά
  • 150 γραμ. ψιλικομμένες διάφορες σοκολάτες
  • Για την επικάλυψη
  • 150 γραμ. μαλακό βούτυρο
  • 120 γραμ. κακάο
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 1 βανίλια
  • 120 γραμ. άχνη ζάχαρη
  • 10 σπασμένα μπισκότα γεμιστά
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τα μπράουνις

    Προθερμαίνουμε το φούρνο που θα ψήσουμε τα μπράουνις στους 170 βαθμούς C.

    Βουτυρώνουμε ταψάκι τετράγωνο ή μικρό μακρόστενο. Κόβουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα το βρέχουμε και το τσαλακώνουμε. Το ανοίγουμε και το στρώνουμε στο ταψί.

    Κοσκινίζουμε το κακάο τo αλεύρι, το baking και το αλάτι.

    Λιώνουμε το βούτυρο σε μία κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Αποσύρουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη, ανακατεύοντας να λιώσει καλά.

    Ένα ένα, και χτυπώντας με σύρμα, προσθέτουμε τα αβγά.

    Ρίχνουμε τη βανίλια και τα υπόλοιπα στερεά υλικά. Ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα. Τέλος προσθέτουμε τα μίνι μπισκότα και τις σοκολάτες.

    Αδειάζουμε στην έτοιμη φόρμα το μείγμα για τα μπράουνις και ψήνουμε για 35 λεπτά περίπου, ώσπου να βγαίνει καθαρή η λάμα του μαχαιριού. Αφού ψηθέι και όσο ακόμα είναι ζεστό, απλώνουμε την επικάλυψη.

    Για την επικάλυψη ανακατεύουμε όλα τα υλικά της επικάλυψης και όσο είναι το brοwnies ζεστό, την απλώνουμε στην επιφάνεια του.

    Πασπαλίζουμε σπασμένα μπισκότα. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται