Μαστιχωτά μπράουνις με ρευστή σοκολάτα στο κέντρο τους. Σερβίρετέ τα με το παγωτό και απογειώστε τη γεύση! 

Μαστιχωτά μπράουνις με ρευστή σοκολάτα στο κέντρο τους. Σερβίρετέ τα με το παγωτό και απογειώστε τη γεύση! 

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 35 λεπτά
510

Για το brownies

  • 200 γρ. σταγόνες σοκολάτας (ή ψιλοκομμένη σοκολάτα)
  • 200 γρ. βούτυρο κομμένο σε κομματάκια
  • 150 γρ. πικρή σοκολάτα ψιλοκομμένη
  • 1½ φλ. ζάχαρη
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 1 κρόκο αυγού
  • 2 βανίλιες
  • 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 πρέζα/ες αλάτι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

    Πρώτα θα κοσκινίσουμε το αλεύρι.

    Θα ξεκινήσουμε κάνοντας μπεν μαρί για να λιώσουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο.

    Σε ένα πυρίμαχο μπολ, βάζουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο.

    Τοποθετούμε το μπολ πάνω σε ένα κατσαρολάκι με ελάχιστο νερό. Προσέχουμε να μην έρχεται το μπολ με τα υλικά, σε επαφή με το νερό.

    Τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε με σπάτουλα ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

    Αφήνουμε στην άκρη να πέσει η θερμοκρασία του και να γίνει χλιαρό το μίγμα.

    Σπάμε τα αυγά μέσα σε ένα μπολ.

    Προσθέτουμε το κρόκο, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι.

    Εάν θέλετε να δυναμώσετε την γεύση της σοκολάτας, προσθέστε λίγους κόκκους στιγμιαίου καφέ.

    Χτυπάμε καλά το μίγμα με ένα μίξερ χειρός, σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψουν να κρεμώσουν και να ασπρίσουν τα αυγά με τη ζάχαρη για περίπου 4 λεπτά.

    Αφού έχουν αφρατέψει τα αυγά, σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε, το χλιαρό μίγμα σοκολάτας-βουτύρου, ανακατεύοντας απαλά, με μία σπάτουλα, κυκλικά.

    Αναδιπλώνουμε απαλά το μίγμα, για να μη χάσουμε τον αέρα που έχει εγκλωβιστεί.

    Ενσωματώνουμε και το κοσκινισμένο αλεύρι.

    Ανακατεύουμε απαλά με τη σπάτουλα να χαθεί το αλεύρι στα brownies.

    Στο ταψί

    Βουτυρώνουμε καλά ένα τετράγωνο ταψί, 24×24, και στρώνουμε μέσα λαδόκολλα για να μπορούμε να ξεφορμάρουμε εύκολα τα μπράουνις.

    Με τη βοήθεια της σπάτουλας, αδειάζουμε μέσα το μίγμα και στρώνουμε ομοιόμορφα την επιφάνεια.

    Το πάχος του brownie στο ταψί σε αυτό το σημείο θα είναι περίπου 2 με 3 εκατοστά.

    Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 170°C στον αέρα στη μεσαία σχάρα για 35 περίπου λεπτά.

    Λίγο πριν να συμπληρωθεί ο χρόνο ψησίματος, ελέγχουμε αν έχει ξεκολλήσει ελαφρά από τα τοιχώματα και αν έχει σχηματίσει μια εύθραυστη τραγανή κρούστα στην επιφάνεια.

    Δεν αγγίζουμε ούτε πιέζουμε την κρούστα της επιφάνειας γιατί θα διαλυθεί.

    Τότε καταλαβαίνουμε ότι είναι ώρα να σβήσουμε στο φούρνο.

    Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει τελείως για να μπορεί να κοπεί σε κομμάτια, γιατί μόλις βγει από το φούρνο είναι πολύ καυτό και υγρό και δεν μπορεί να κοπεί σε κομμάτια.

    Μυστικά

    Για να ομογενοποιηθούν σωστά τα αυγά με τη σοκολάτα πρέπει τα αυγά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

    Μην το παραψήσετε γιατί θα στεγνώσει εσωτερικά και θα γίνει σαν κέικ.

    Τα καλά brownies πρέπει απ’ έξω να είναι ψημένα και μέσα ζουμερά με λιωμένη σοκολάτα.

    Το μπράουνι γίνεται μαστιχωτό με το σωστό ψήσιμο. Γι’ αυτό λοιπόν προσοχή στο φούρνο.

    Ποτέ δεν κόβουμε τα brownies όταν είναι ζεστά.

    Πρέπει να κρυώσουν τελείως για να κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Μυστικά για: Αλμυρές συνταγές με γάλα
    Μυστικά για: Αλμυρές συνταγές με γάλα
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται