Υλικά
ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΛΒΑ ΚΑΡΟΤΟΥ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΛΒΑ ΚΑΡΟΤΟΥ
Εκτέλεση
- Σοτάρουμε σε μια μικρή κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά το σιμιγδάλι στο λάδι για 7-8 λεπτά, να ροδίσει ελαφρά και να ψηθεί.
- Το βγάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το ροδόνερο, ανακατεύουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
- Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το τριμμένο καρότο, την κρέμα καρύδας και τη φλούδα πορτοκαλιού.
- Μόλις πάρει βράση το μείγμα, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.
- Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα και προσθέτουμε το ψημένο σιμιγδάλι, τις σταφίδες και τη ζάχαρη και σιγοβράζουμε για 5-6 λεπτά να στεγνώσει τελείως το μείγμα και να ξεκολλάει από την κατσαρόλα.
- Το αδειάζουμε σε μικρή φόρμα ή σε μπολ και πιέζουμε την επιφάνεια με κουτάλι να ισιώσει.
- Αφήνουμε το χαλβά να κρυώσει τελείως και να σταθεροποιηθεί και τον ξεφορμάρουμε σε πιάτο.
- Τον μεταφέρουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά και σερβίρουμε.